Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

CB

<< < (8/10) > >>

qbaty:

--- Cytat: Pieterek w Kwiecień 15, 2009, 09:26:03 am ---Dlaczego nikt nie napisał nic o firmie UNIDEN, mam Alana, Presidenta i właśnie   Unidena i to on jest najlepszy

--- Koniec cytatu ---
Miałem kiedyś Unidena (właśnie to radio ukradli mi  :-zly ). Radia rzeczywiście dobre, ale pamiętam, że jakis czas temu któryś z urzędów nakazał wycofanie ich z obrotu, bo nie spełniały norm jakościowych (modele 510/520). Nie wiem jak jest teraz, ale na allegro nie ma ich za dużo, a te co są to w większości używane.

artleks:
Ja mam teraz zamontowane CB w Oplu a w Jaguarze zakładam tylko na długich trasach. Co roku pokonuje około 40-50 tys km. Tak więc dużo czasu spędzam w samochodzie. Też cały czas wzbraniałem się przed zakładaniem CB w osobówce, ale teraz uważam że jest to naprawdę fajna i pomocna sprawa. Inna sprawa że Jag z krótką antenką na klapie, jak antenę radiową masz w szybie nie wygląda fatalnie.  ;D

oskioski:
Pozwolę się Pietrek niezgodzić z Tobą . Ja również 3 lata śmigałem po kraju na kontenerkach i uwierz że to właśnie nie raz kierowcy osobówek bardzo mi pomogli . Niestety CB w rękach idioty ( a tacy zdażają sie również w wiekszych autkach jak jaguary ) jest rzeczywiscie bardzo upierdliwe , ale nie koniecznie muszą mieć na nie wyłącznośc kierowcy zawodowi.
Życzę przyzwoitej jazdy bez CB w osobówce , mi bardzo pomaga . :-super
a jak wygląda to już rzecz gustu - przypominam ze to nie ma wygladać tylko pomagać

Pieterek:
Jak to wygląda prawnie to nie wiem, ale "mój" warsztat od CB ma ciągle w ofercie Unideny i sprzedaje je z powodzeniem, wydaje mi się, że kłopoty mogły się wziąć z różnic w przepisach pomiędzy USA, a Europą.
Co do reszty to SZEROKOŚCI i PRZYCZEPNOŚCI :-tylko
Jak zobaczę na drodze Jaguara z batem to napewno się odezwę.
Pozdrawiam.

optre:
Unideny żeczywiście są dobre, przynajmniej tak slyszalem nie miałem okazji testować, narazie na presidenta nie narzekam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej