Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
2.7 przybywa olej
Dominik_XF:
Od początku, kupiłem Jaguara w maju zrobiłem nim już 25 tyś km i średnio co 7-8 tyś widać przybywający olej.
Czy ktoś już spotkał się z tym problem i może opisać co dokładnie zrobił i czy poradził sobie z tym problemem.
Byłem już u kilku mechaników, jeden mówi że wtryski drugi że dpf a trzeci ze jedno i drugie:)
Samochód ma 130tyś
dodam że zastanawiam się nad dwoma warsztatami jeden to Nawojowa rs auto service a drugi Nadarzyn cars company obydwa te warsztaty są na alledrogo i specjalizują się w wymianie silników z gwarancją również naprawiają opinii o nich nie znalazłem jeśli ktoś ich zna będę wdzięczny za opinię.
Driv3rrrr:
Dpf sie wypala. Jakby wtryski to by silnik juz rozszczelnilo od takiego nadmiaru oliwy
piskun8v:
Jest na forum gdzieś temat odnośnie przebywania oleju i opis jak to się dzieje ze paliwo do pdf i wraca do miski z tego co pisano to lepiej się pospiesznie bo zajedziesz silnik.nadmienie ze sam chce kupić xf wiec możesz mnie zignorować
Jedrzej:
http://www.auto-swiat.pl/porady/co-zrobic-gdy-w-silniku-przybywa-oleju/qr3ee
artykuł "koncentrat"
Dominik_XF:
Dzieki za każda rade, nadmienie, ze robie tylko trasy a dpf mi sie nie zaświeca ze jest pełny
Musi byc jakiś błąd a na kompie w serwisie nic nie wykazalo
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej