Autor Wątek: Gaśnie na postoju ...S-Type 3.0  (Przeczytany 4722 razy)

Hubert31

• Gość
Gaśnie na postoju ...S-Type 3.0
« dnia: Listopad 08, 2015, 21:52:39 pm »
Mimo że dziś niedziela postanowiłem trochę uporządkować wnętrze Kociaka....odpaliłem zwierza.....Ładnie pracował na wolnych obrotach po czym dostał lekkiej czkawki ....po obrotomierzu widziałem że lekko "faluje"....po czym Kocisko przestało "gadać"....odpaliłem ponownie i po jakichś 5 minutach objaw ten sam.....Skłaniam się ku świecom lub cewkom jako "winnych" kaszlu Kocura ...ale wolę jednak zasięgnąć Waszego zdania Drodzy forumowicze....
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2015, 23:10:17 pm wysłana przez Hubert31 »

Offline Driv3rrrr

• Forumowicz Daimler
Odp: Gaśnie na postoju ...S-Type 3.0
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 08, 2015, 22:24:09 pm »
W przedliftach zdarza sie problem z cewkami. A czy podczas falowania pierdzi z wydechu?
AutoPro & Shop - tel. 796 260 092
Jest - Range Rover Sport 3.6 TDV8

Offline filar12

• Forumowicz Sovereign
  • http://lpg-lodz.pl/
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 08, 2015, 22:33:06 pm »
A mnie to wygląda na pompę jakby się rozjechała i nie podawała odpowiedniego ciśnienia.
http://lpg-lodz.pl/

KIEDY¦ by³ S-type 1999r 3.0 V6 "sreberko" napêdzane LPG ;-) nastêpnie X350 4.2l +LPG oczywi¶cie ;-), S-type 2002r Fl 3.0L LPG, X350 3.0L LPG ;-),tera¼niejszo¶æ X358LWB 4,2 LPG.

Hubert31

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2015, 22:38:12 pm »
Nie,podczas tej lekkiej "czkawki" nie popierduje z wydechu......

Co do pompy....pompa jest nowa....Wymieniana miesiąc temu przez poprzedniego właściciela....Wszystko udokumentowane żadnej ściemy ze  strony sprzedającego....

A tak na marginesie .....Poszukuję dobrego fachowaca od Kocurów......Nie mieszkam w Polsce ale często odwiedzam rodzinne miasto Lublin....Więc może ktoś coś wie o dobrym specu od Jaga......?
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2015, 23:18:58 pm wysłana przez Choina »

Offline Jedrzej

• Forumowicz Daimler
  • 4.0 2001, 200D 1982
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2015, 22:47:47 pm »
miałem taki objaw w oldsmobilu, (w tym g..e wszystko miałem zepsute) gasł, po chwili, silniczek wolnych obrotów, taki podpierający przepustnicę, się paprał, a to wszystko jeszcze z TPS'em po wymianie spokój, wtedy zepsuł się czujnik jednego wałka... nie pokazywał tego komputer diagnostyczny oldsa. szukasz driv3rrrr'a i niewaskiauto, oni chyba są jakoś z tych stron. Skromni goście, nie przyznają sie sami.
Jaguar S-type 4.0 2001
Mercedes-Benz W123 200D 1982

Offline Driv3rrrr

• Forumowicz Daimler
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 08, 2015, 22:48:56 pm »
W Lublinie nie ma. Jak coś to zapraszam do siebie
AutoPro & Shop - tel. 796 260 092
Jest - Range Rover Sport 3.6 TDV8

Hubert31

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 08, 2015, 22:54:21 pm »
Chętnie skorzystam....poproszę o bliższe namiary

Dzięki Jędrzej za podpowiedz  :-K  co do speców.....

Szczerze to nie ufam tutejszym specom....Mieszkam na codzień w UK....Kiedyś oddałem do głupiej wymiany uszczeliki pod głowicą Omegę  MV 6 .....i tak naprawili że poszła na złom....

Koszty naprawy nie grają roli....Ranimacja Kocura jest priorytetem.....(zaznaczam że karnie spię dziś na sofie)...Moja Pani po tym jak dwa dni spędziłem z Kicą delikatnie mówiąc zastrajkowała.....!
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2015, 23:22:17 pm wysłana przez Choina »

kiya

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 20, 2015, 19:28:00 pm »
u mnie jest ten sam problem. kupilam i wszystko gralo, do momentu az mechanik założył gaz i zauważył ze druga lambda była odłączona. podłączył i kicia zaczeła gasnąć. na odczytach kompa pokazuje bardzo małe wartości dosłownie zero, nie szło skalibrować gazu i lambda do wymiany. jak narazie czekam na kolejke u mechanika i jezdze na benzycne ;)

Hubert31

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 20, 2015, 21:14:24 pm »
Dodam że u mnie nie ma gazu.....Czysta BUM!ZYNA......Ale już wiem co jest przyczyną....Spec doszedł o co biega....
Chodziło o jedną z uszczelek pod kolektorem.....brał "lewe" powietrze....i go po rozgrzaniu "dusiło".....
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2015, 22:28:01 pm wysłana przez Choina »

kiya

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 21, 2015, 11:57:18 am »
u mnie jest podlaczony gaz tylko nie jest skalibrowany wiec nie działa. jeżdżę na benzynie i wlasnie gasnie po podlaczeniu lambda 2, wczesniej przy wyłączonej działał swietnie. jak moj cud mechanik coś zadziała to napiszę.

Hubert31

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 21, 2015, 15:58:59 pm »
Napisz koniecznie...Być może i mi się to kiedyś przyda ...Taka wiedza.....

no_fucking_way

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 23, 2015, 18:30:31 pm »
Korzystając z okazji założenia nowego tematu, otóż mam podobny problem z przygasaniem i falującymi obrotami. Dodatkowo dymi na biało z wydechu i więcej pali. Dodam, że świece wymienione, przepływka wymieniona, brak lewego powietrza. Problem zarówno na podtlenku LPG jak i na benzynie. Lambdy pracują dobrze i zero błędów na komputerze. Oleju nie ubywa. Cewki były wymieniane przez poprzedniego właściciela jakieś 50 tyś temu.
Ktoś ma jakiś pomysł/poradę ?

Hubert31

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 23, 2015, 22:32:35 pm »
Miałem te same objawy....ale u mnie "brał" lewe powietrze...też dymił na biało...dławił się.....pracował jak przysłowiowa "śieczkarnia"....
Radzę sprawdz jeszcze raz czy nie bierze "lewego wdechu"...z okolic kolektora....i któregoś z przewodów....od strony sciany grodziowej....Dostęp paskudny....ale przyczyna może być w tamtych okolicach...mi poza uszczelką pod kolektorem....(prewencyjnie) wymieniłem obie...brał "lewiznę....na złączce..takim kolanku...parząc pod samą scianą grodziową....niby było całe ...a ssało powietrze aż gwizdało.....

no_fucking_way

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 24, 2015, 11:59:42 am »
Dzięki wielkie za poradę. Musze zweryfikować jeszcze raz lewe powietrze chociaz jak pryskałem po wszystkich podejrzanych miejscach zmywaczem do hamulców to powinien zassać i się zadławić lekko.

Hubert31

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 24, 2015, 16:43:05 pm »
Też tak robiełem...Tylko mój się nie dławił...a zaczynał "równiej" pracować.....Przejżyj dokładnie pod kątem szczelności.....
Być może ma to też związek z katalizatorem....kiedyś w XJ6 ...miałem podobny objaw...nie brał lewego powietrza a i tak miał "drgawki" i gasł....przyczyną był "załojony" katalizator....Masz mocno "okopcone" koncówki wydechów?....