Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Czas na zmiany, nadszedł lift!
Driv3rrrr:
Takie teraz trendy, że każdy robi fury w jedno kopyto + małe moce. Pomijam małe silniczki bo jak dobrze zapyerdala to niech tam ma i 4 garnki tylko. Ogólnie to jest tak. Im większy koncern tym może sobie pozwolić na wyprodukowanie dużego, mocnego silnika. Dlaczego? A no już tłumaczę.
Dany koncern ma limit CO2 zsumowany z wszystkich wersji silnikowych i podzielonych na ilość sztuk - czyli wychodzi średnie CO2 w jakim np. koncern VAG ma się zamknąć. JLR jak wiemy wielgachny nie jest stąd zaczęli wypuszczać takie biedne mocowo silniki, a LR zawyża mocno statystykę.
VAG ma małe autka, BMW ma Mini i małe autka typu seria 1 i 2, Merol ma Smarta i klasę A i B. I tak w koło z innymi wielkimi.
Także póki Jag był u Forda, a LR u BMW to wcale nie było tak źle bo mogli wstawiać krowiaste silniki ;). A teraz są sami, bo TATA sie nie wlicza do europejskiej sprzedaży praktycznie.
zbychuro:
Wczoraj byłem na prezentacji nowego XF-a w Jaguar Bydgoszcz.Super salon,super właścicielka,super załoga i super impreza.Cieszę się że mam XF-a 2012 r 241 KM poliftowego, te nowe mimo ze linia nieznacznie zmieniona /laik na ulicy nie pozna że to nowy model/ to jakieś takie jakby uboższe no i te silniczki jak od kosiarki /163 Km ???/.Zatraca się powoli oryginalność jaga,niepowtarzalność /och stare xjs-y czy xk a nawet s-type/ teraz jag wygląda już prawie jak każde inne auto na ulicy nie przymierzając jak jakieś audi czy bmw.Gdzie się podziały te V12 czy chociaż V8 ?Trzeba się obejrzeć za czymś z lat 90 -tych ! i oko cieszyć.
Yoohas:
90% sprzedaży nowych aut zapewne mieści się w dwóch litrach pojemności. Skoro bez problemu można dojechać do 300 KM z 2 litrów to po co więcej?
Kto będzie ładował kasę w V12 czy V8? Skoro to ułamek sprzedaży.
Do tego mocne V6 jako oferta dla zamożniejszych i naprzód.
W222 też ma silniki 4-cyl. i nikt nie płacze z tego powodu.
Pierwszy XF był całkowicie bezpłciowy, drugi niewiele lepiej. Podobnie XE. XJ też specjalnie nie zawojował rynku. Mają problem, może im być ciężko. Sprzedaż od 2002 r. leciała na łeb, na szyję. Obecnie XF czy XJ w klasie stanowią ułamek sprzedaży.
W czasach, kiedy był S-type i X350 te auta były wyraziste. Owszem, głównie były kupowane przez ludzi 45+. Jaguar próbuje odmłodzić paletę, żeby zachęcić młodszych klientów. Ale obawiam się, że młodsi i tak kupią BMW lub Audi.
Jedrzej:
Yoohas,skoda że masz rację. Aktualne pokolenie nie ma już zajawki z aut chyba... wolą smartfona i krechę... Silnki 2.0 turbo i kompresor... przez tych eko-głupków. hybrydy i inne buble. Trzeba szanować swoje stare V6 V8 V12, bo będziemy za nimi tęsknić.
Driv3rrrr:
Wg. mnie nowe Jagi nie są bezpłciowe. Fajnie to łączy elegancję z dynamiką. Tutaj co jest problemem moim zdaniem to niewiedza o tych autach. Merca S klasę zna każdy, Beemkę 7er zna każdy, Audi A8 również. Powiesz Jaguar XJ - a co to? Tutaj raczej nie chodzi nawet o historię marki bo Jag ma dużo bogatszą niż Audi, czy w ogóle już produkowanie aut premium gdzie Audi w historii nie miało podejścia do Jaga. Natomiast Merol S czy BMW 7 od dawien dawna kojarzy się z mega wypasem, klasą, bezpieczeństwem itp itd.
Ale co Jag dalej robi to wyceniają auta drożej niż niemiecka konkurencja (przykład nowego XF i XE). Do tego lata 90 do roku 2008 Jaguar ma ledwo 3 silniki diesla (2.0, 2.2, 2.7). Nie ma wyboru palety silnikowej a 60-70% ludzi kupujących takie auta kupuje DIESLA. Oni produkowali auta z ponadczasowym wyglądem, może mniej zaawansowane technicznie ale zabił ich właśnie marny wybór silników + ceny.
Ja tak to widzę. No fakt faktem może rzeczywiście X200 czy X350 wyglądają jeszcze ciut dziadkowo, może wręcz inaczej na swój sposób czyli za klasycznie i to zabiło sprzedaż. Cieżko mi powiedzieć czemu tak sie stało bo dla mnie jak stoi W210/E39/A6 C5 obok S-Type to tamte 3 są tak nudne, że ja pie....Ale może wtedy ludzie rzeczywiście chcieli takich bezpłciowych aut. Porządnych ale nie rzucających się w oczy.
Ale ktoś powie dobra dobra...a BMW E65 - sukces większy niż E38. Owszem ale to jest własnie magia serii 7. Jaka by nie była i tak sie sprzeda :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej