Witajcie, potrzebuję porady, jak ktoś wie mógłby się wypowiedzieć nt. głośników w X-Type 2004 2.0D z fabrycznym CD radiem...?
Ogólnie wymieniam w swoim kocie głośniki i chcę dołożyć bas z tyłu(płytkie strasznie to fabryczne...) i teraz mam takie pytanie, wymieniając w przodzie głośniki, zauważyłem że do tweetera i mida lecą dwa różne kable, a z radia wylatuje jeden, w takim razie czy gdzieś po drodze są zamontowane filtry czy po prostu chamsko się kabel rozdziela?
Bo kupując Hertz'e ESK 165 dostałem w zestawie zwrotnice i teraz pytanie czy jest sens je montować jeżeli(powtarzam jeżeli) auto już ma rozdzielany sygnał fabrycznie..
Dodatkowe pytanie, muszę do wzmaka puścić kablem moc z aku, tyle że zastanawiam się którędy kabel przeprowadzić, ktoś to robił i może się wypowiedzieć? Są dwie opcje, albo zapalniczka(nie używam więc rybka czy ją rozbiorę - pytanie tylko czy kable utrzymają 480W mocy max - i nie mówię tu o szczytowej
- rozumiem że za zapalniczkę odpowiada bezpiecznik F68 - on za coś jeszcze jest odpowiedzialny? Bo jeżeli tylko za zapalniczkę i kable by utrzymały tą moc to po prostu bym zamienił go z 15A na 40A) ) albo przedostanie się przez ścianę grodziową(tyle że pytanie wtedy jak się przedostać, bo ciężko jest i na razie pomysł jest taki by rozbierać wycieraczki i dalej tą deskę czarną przykrywającą cały kokpit, tyle że jak się jej pozbyć?).