Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
wymiana podsufitki x300
maras:
a ja panowie wymieniłem materiał podsufitki na samochodzie ;D
było z tym troszkę akrobatyki ale jakoś poszło.
PinkTool:
w Lublinie znalazłem tapicera co ma mi wymienić podsufitkę i obicia na "słonecznikach" oraz na panelu oświetlenia za 550 zł,ale niestety chce wyciągnąć przednią szybę i to mnie martwi.Ja nie mam ani cierpliwości ,ani zdolności manualnych :-nie
Donkihot:
U mnie też jest taki mądry tapicer, ten powiedział że robił kilka i za każdym razem wycinał tylną szybę. Popukałem się (przy nim) w czoło. Zasada jest prosta: jak nie trzeba, to nie wycinać szyb! zawsze zachodzi ryzyko że coś uszkodzą albo źle wkleją i będzie ciekło, a wtedy jak to pseudo fachowcy będą się tłumaczyć "no wie pan, my pracowaliśmy zgodnie ze sztuką a że szyba nie wytrzymała, albo lakier się zadrapał to wie pan nie nasza wina" i znowu się zacznie szarpanina i niepotrzebne nerwy.
Odpuść i znajdź innego tapicera. ;)
p123:
--- Cytat: PiotrK-g w Lipiec 26, 2015, 23:08:17 pm ---"PinkTool" - Myślę, że w x308 będzie podobnie. Chociaż podobnie to nie tak samo. Może jest ktoś kto wymieniał już w 308 i podzieli się uwagami.
--- Koniec cytatu ---
No ja mam własnie 308-mkę ...
PiotrK-g:
--- Cytat: p123 w Lipiec 27, 2015, 07:20:04 am ---
--- Cytat: PiotrK-g w Lipiec 26, 2015, 23:08:17 pm ---"PinkTool" - Myślę, że w x308 będzie podobnie. Chociaż podobnie to nie tak samo. Może jest ktoś kto wymieniał już w 308 i podzieli się uwagami.
--- Koniec cytatu ---
No ja mam własnie 308-mkę ...
--- Koniec cytatu ---
"p123" - zapomniałem, że ty masz X308. W takim razie da się w 308 i 300
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej