Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF 3.0 czy 3.0 S?
rmazurek:
Remap byl robiony okolo rok temu. Zrobilem jakies 10000 km od tamtej pory.
Jestem pewien ze zrobilbym to po raz kolejny.
Wydaje mi sie ze uklad turbin w xf jest tzw TWIN-TURBO - dwie takie same turbiny dzialajace jednoczesnie. I wierz mi ze wlaczaja sie duzo wczesniej niz 2.8k obr :-A
Na pewnie bedziesz zadowolony z przyrostu mocy i momentu :)
Janek:
Super dzięki wielkie za wszelkie informacje. Decyzja o remapie już zapadła. Teraz czas ogarnąć furę ;D
Swoją drogą od 0-100km/h coś poszło w dół? Da radę do +/- 6s zejść? Wiem, ze diesle królami sprintu nie są ale ktoś tu słusznie na forum napisał, że od jaga się wymaga by też chodził.
:-tylko
rmazurek:
Przyspeszenie od 0-100 sie poprawilo.
Ska ma niby 5.9 s przy 271 km i 600 Nm.
Niestety nie mam niczego czym moglbym to dokladnie zmierzyc.
Amator ze hey:
--- Cytat: Janek w Lipiec 20, 2015, 18:12:38 pm ---Czytałem, że jag nabiera mocy zdecydowanie bardziej harmonijnie i jednostajnie. To prawda, że drugie turbo załącza się dopiero od 2600 obrotów?
--- Koniec cytatu ---
Jedno i drugie prawda - zerknij na pomiary z hamowni - dokładnie widać kiedy załącza się drugie (to jest to mniejsze) turbo.
Wracając to pytania - jakbym miał w momencie zakupu ofertę na 3.0 albo 3.0S wziąłbym bez wahania S, ale również nie pogasrdziłbym najsłabszą wersją 3.0, czyli tą 211 KM, bo technicznie absolutnie niczym nie różni się od wersji 240 KM - jest tylko zdławione programem, a czasami można wyrwać rodzynka w dobrych pieniądzach i wówczas wirus obowiązkowy i od ręki masz więcej niż S oferuje w standardzie.
Janek:
Czyli wersja 211km jest taka sama jak 240km? Potwierdzone info? Mam własnie na oku takiego rodzinka z dealera Jaguara w De.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej