Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
Problem z odpaleniem silnika POMOCY
dominas:
Wiec tak jak wspominałem problem rozwiązany przy pomocy innej pąpki (w/w) Bosha :) zamiast 500, kosztowała jedynie 40 wiec Mission Sukcess
Error:
spoko spoko,
Pisałem w sposób najłatwiejszy jaki potrafiłem, bo coś tam wspominałeś, że dopiero zaczynasz przygodę z mechaniką. Dlaczego polecam sprawdzić na początek iskrę? bo najłatwiej. Tylko ja raczej nigdy nie wykręcam świecy, a raczej wkładam jakiś metalowy przedmiot do przewodu zapłonowego i przykładam do silnika. Wtedy sprawdzisz czy masz iskrę w pół minuty. Druga sprawa - zainwestuj w miernik. Z przesyłką na allegro można kupić za 10 zł :] oszczędzisz sporo nerwów...
Jeżeli zdecydujesz się na montaż pompy z audi to daj znać czy to naprawdę działa :-V tak..... z czystej ciekawości
dominas:
Jeżeli zdecydujesz się na montaż pompy z audi to daj znać czy to naprawdę działa :-V tak..... z czystej ciekawości
[/quote]
zdecydowanie działa i sprawuje się bardzo dobrze, przejechane jakieś 240 km i 0 problemów, zastanawiam się jeszcze nad wymianą oleju w skrzyni( jeszcze tego nie robiłem) a wcześniej Bóg wie kto i kiedy to robił. Puki co serdeczne podziekowania za pomoc
Mauri:
Szlag trafił również moje pompy paliwa cac3551/2. Niebawem zabieram się za czyszczenie zbiorników fertanem i do poszukiwania jakiegoś zamiennika pomp. Czy ktoś może wie jakie jest ciśnienie oryginalnej pompki?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej