Autor Wątek: porządek z audio  (Przeczytany 4326 razy)

monteki

• Gość
porządek z audio
« dnia: Czerwiec 26, 2015, 22:44:44 pm »
słuchajcie próbując ogarnąć temat bagażnika zacząłem się zastanawiać nad audio..

po lewej stronie mam taki box , w nim jakiś stelaż ( czyżby na zmieniarke ?)

czy to znaczy że wystarczy kupić zmieniarke i będzie śmigać ?

auto  jest kupione w polskim salonie wieć mam pewność że nic tam nei było mieszane ( my nic nie robiliśmy)

może ktoś podpowiedzieć czy moge tu coś zrobić  żeby mieć zmieniarke ?
a może emulator karty SD się da podłączyć ?

fotki bagażnika:

radio mam takie
jag 08'

z góry dzięki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2015, 05:53:35 am wysłana przez Choina »

Offline slawek

• Forumowicz Executive
Odp: porządek z audio
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2015, 08:31:41 am »
W tym schowku montowana jest zmieniarka i nawigacja.
Na forum jest całkiem sporo informacji o montażu zmieniarki.
X-Tpe 2,0 D sport  rok 2004

enter84

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2015, 11:15:27 am »

auto  jest kupione w polskim salonie wieć mam pewność że nic tam nei było mieszane ( my nic nie robiliśmy)
Auto z Polski a licznik masz w milach czy mi się wydaje?

monteki

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2015, 13:56:56 pm »

Auto z Polski a licznik masz w milach czy mi się wydaje?

to nei moje auto , fotka poglądowa :))

Offline luko_j

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2015, 14:16:43 pm »
Jak chcesz żeby to dobrze grało to wyrzuć to radio i kup dobrą jednostkę z ekranem. Do tego zmiana głośników, dołożenie wzmacniacza i sub w miejsce,  które juz masz w półce... I na początek wystarczy.. Ja bym tak zrobił ale mialem juz navi z audio premium. Koszt wsadzenia kolego zmieniarki i zabawa z innymi elementami będzie taki jak założenie dobrego 7 calowego ekranu. No i dźwięku na tym co masz to nie uzyskasz szalowego. A co do karty SD.. Ja kupilem transmiter i jestem zszokowany ze tak dobrze działa bo bardzo sceptycznie podszedłem do tego.
x-type 2004, 2.0d sport, srebrna sier¶æ ;]

monteki

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2015, 16:51:03 pm »
Jak chcesz żeby to dobrze grało to wyrzuć to radio i kup dobrą jednostkę z ekranem. Do tego zmiana głośników, dołożenie wzmacniacza i sub w miejsce,  które juz masz w półce... I na początek wystarczy.. Ja bym tak zrobił ale mialem juz navi z audio premium. Koszt wsadzenia kolego zmieniarki i zabawa z innymi elementami będzie taki jak założenie dobrego 7 calowego ekranu. No i dźwięku na tym co masz to nie uzyskasz szalowego. A co do karty SD.. Ja kupilem transmiter i jestem zszokowany ze tak dobrze działa bo bardzo sceptycznie podszedłem do tego.

a możesz podesłac jaki kupiłeś , bo ja kupiułem jakis z allegro.... i radio gra mi na mono z transmitera...

Offline luko_j

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 27, 2015, 18:49:37 pm »
Kupiłem taki.. Ma BT to z tel muzyki można słuchać. Poszukaj w zwykłym sklepie, bo ja zapłaciłem 49zł w auchanie a na allegrze z wysyłką ok 70zł.

http://allegro.pl/markowy-transmiter-fm-forever-bluetooth-nowosc-i5041587849.html

monteki

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2016, 23:04:34 pm »
Słuchajcie , pojawił się takie zestawy  na allegro :

1)
http://allegro.pl/jaguar-x-type-kompletna-nawigacja-navi-czytnik-gps-i5983160483.html

2)

http://allegro.pl/nawigacja-navi-jaguar-x-type-06r-lifting-kompletna-i5932775618.html

czy taki zestaw jest już kompletny , aby w końcu miec ekran w moim x-type czy jeszcze muszę coś dołożyć ?

I ile może kosztować zlecenie komuś takiego montażu , ( oczywiście nie mówię o aso ;) ?

cyberda

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 17, 2016, 23:11:25 pm »
Nie warto - za tą cenę kupisz porządne 7-mio calowe audio/gps i wgrasz sobie taki program navi jaki będziesz chciał. Z tą ceną to chyba powariowali - ja za mojego Jaga w UK dałem 300 funciaków czyli 1800 PLN, a w PL za stare navi chcą 1200 - nic tylko ściągać Jagi z UK na części ...

Offline luko_j

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 17, 2016, 23:40:48 pm »
Oczywiście, że nie warto. Jakby nie to, że trzeba wiązkę pod konsolą zmieniać do przełożenia na normalne 7 cali to już dawno bym miał wsadzonego Clariona.. a tak to trafił do Sedicza rodziców. Po drugie dlaczego nie warto.. bo mapy się skończyły 4 lata temu i nie ma nowych. Ładnie to wygląda, bo ekranik i w ogóle, ale jest całkowicie w dzisiejszych czasach bezużyteczny.

Offline gonzo7

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 18, 2016, 08:47:04 am »
bo mapy się skończyły 4 lata temu i nie ma nowych.

Skończyly się w 2009r więc już 7 lat temu, bardzo dużo dróg nie ma, nowych map nie będzie (ponoć nowsze do Denso wyszły do Subaru, jednak nigdzie nie znalazlem), nie ma ostrzegania przed fotoradarami.
z plusów jest wbudowany system diagnozy błędów dtc X`a.

monteki

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 18, 2016, 13:17:08 pm »
ok ale jak założe ramke z niefabrycznym , to gdzie sterowanie klimą , gdzie tel i bluetooth ?

i oryginał wygląda dużo lepiej

cyberda

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 18, 2016, 14:29:20 pm »
Jak kupisz ramkę i fajne radio z ekranem to wszystko masz w nim i tel i bluetooth i GPS i oglądanie filmów itd, itd, a najważniejsze że wgrasz oprogramowanie z aktualnymi mapami. Co do wyglądu to po prostu poszukaj takiego radia które nie wygląda jak choinka, ze skromnym wyglądem i będzie super. Na portalach masz zatrzęsienie tych radyjek.

Offline muttley

• Forumowicz Executive
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 18, 2016, 16:13:03 pm »
Masz może jakieś sugestie co do producenta radia 2 din? Chodzi mi o niezbyt ostentacyjny wygląd.

Offline bartnik

• Forumowicz Executive
  • XF-S 2010
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 18, 2016, 16:46:31 pm »
mój wątek  - po angielsku niestety  http://www.jaguarforum.com/showthread.php?t=62642