Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Arden Jaguar AJ 4

<< < (4/5) > >>

kogutki:
w 98ym firma arden prowadzila, oprocz tuningu, "zwykla" dzialalnosc dealerska a w niemczach producenci
oraz importezy doplaca dealerom na rejestracji "krotkoczasowy" aby polepsic statystyki sprzedazy, bo
w oficjalnach rankingu kazdy nowe rejestrowany auto poprawia statystyki sprzedazy. taki auto, po krotkim
czasie - mimo ze jest nowy - moze byc sprzedany jako uzywany co pozwala dealerowi na wyszy rabat.
praktyka ta jest stosowany do dzis. wiec najprawdopodobnie twoje autko poprawil statystyke sprzedazy
w niemczach albo byl uzywany do jazd probnych. ale mimo tego, fajny napis w briefie, respekt  :)

Choina:
Na początku również pomyślałem o tym, że auto mogło służyć do jazd próbnych. Ale to by się mijało z sensem. Samchód to 4 litrowy XJ rzędowa szóstka zarejestrowana w lutym 1998 roku. A w tym czasie już nie robiło się R6 tylko V8. Inne silniki, inna deska rozdzielcza, inne skrzynie biegów, inny moment obrotowy itd. Także napewno diler nie demonstrowałby klientom auta, które nie odzwierciedlałoby warunków w zamówionym egzemplarzu. Jochan Arden był właścicielem ponad rok czasu.

kogutki:
no to pewnie byl autko sluzbowy w firmie, however masz ardenowski kotek  :-R

jarek-jerryjag:
Choina Twój Jaguar to jeden z ostatnich wyprodukowanych R6 Jestem zdania ze ostatnie modele produkowane przez fabrykę sa najlepiej zrobione (oprócz Ser 3 R6)
Arden stwierdził to również dlatego tez nic nie zrobił z twoim
(albo szewc w podartych butach chodzi)

Choina:

--- Cytat: jarek-jerryjag w Kwiecień 01, 2009, 18:57:08 pm ---Choina Twój Jaguar to jeden z ostatnich wyprodukowanych R6 Jestem zdania ze ostatnie modele produkowane przez fabrykę sa najlepiej zrobione. Arden stwierdził to również dlatego tez nic nie zrobił z twoim
--- Koniec cytatu ---
Arden też tak uważał. Wziął się za tuning na poważnie jak zobaczył X308  :o
A tak na serio, to poprawiał Serie 3, XJ40, XJS, a następnie X308. Do X300 nie ma oferty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej