Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Arden Jaguar AJ 4

(1/5) > >>

naughtycat23:
Hej,

mam pytanie i prosbe o wszelkie info na temat modelu Arden Jaguar AJ 4 z gory dziekuje i pozdrawiam.

kogutki:
AJ4 byl modyfykowana IIIa seria. silnik doublesix 320 km, skrzynia biegow ZF 4-biegowy, Arden ABS, pakiet
spoilerow oraz modyfikacje wnetrz.

naughtycat23:
Drogi Kogutki,

czy istnieje jakis aftermarket jesli chodzi o poszczegolne pozespoly Ardena ???
Poza tymi informacjami ktore Podales, ciezko cokolwiek znalezc na temat tego modelu, co do nowych czesci sa astronomicznie drogie tak wiec pytam czy istnieje mozliwosc znlezienia jakis dobry jakosciowo czesci gdziekolwiek ?? Nowa skrzynia to dla przykladu z tegop co pamietam okolo 13 tys. EUR !!!!! Ospoilerowanie to w moim mniemaniu profanacja piekna i stylu ale chcialbym dodac cos od siebie sprawic by ten samochod byla jak najbardziej ciekawy ale i zrobiony na solidnym poziomie. Wiem ze to dosc ciezki temat dlatego zwracam sie z prosba do doswiadczonych forumowiczow o wszelkiie wskazowki co do aftermarketu pozdrawiam.  :-V

kogutki:
oprocz modifykacje ardena jest to "zwykly heh" DD6 wiec wymieniki mozna kupic. co do modifykowanych
czesci to nie slyslalem ze ktos produkowal poki co wymieniki ardena. jezeli masz konkretnych pytan to
moge zapytac kolega z klubu niemieckiego, on posiada ten na 2im zdjeciu.

naughtycat23:
Moj blad chodzilo mi o czesci uzywane nazwale je aftermarket troszke nieslusznie - chodzi mi o dostepnosc uzywanych czesci i bron boze nie myslalem o jakichkolwiek ewentualnych zamiennikach orginalu to bylaby glupota. Chodzi mi tylko o pytanie czy mozna w jakis inny sposob zdobyc czesci w dobrym stanie jednak nie placac zaporowych cen za swiezutkie orginaly ??? Kogutki czy Miales okazje sprawdzic pojazd kolegi z Niemiec ??? Jesli tak to prosze o jakies wrazenia porownanie glownie chodzi mi o skrzyni o ktorej pisza i daje moc i zmniejsza zuzycie paliwa?  :-V

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej