Witam
, nazywam się Krystian i jestem nowy na tym forum. W zasadzie trafiłem tutaj przypadkowo. W chwili obecnej poruszam się Alfą Romeo 146 z 97r. Jestem "alfaholikiem", na naszym forum założyłem temat dotyczący kupna jakiejś alfy która spełniałaby moje wymagania dotyczące komfortu jak i osiągów. Gdyby nie tamten temat nie byłoby mnie tutaj, kolega alfaholik wspomniał, że właśnie jaguar x-type jest samochodem komfortowym. Kiedy zobaczyłem to cudo... szczena mi opadła, przez pierwszą noc nie mogłem spać, co się nie budziłem to na myśl przychodził mi ten jaguar. Kolejnym zaskoczeniem było przejrzenie ofert z x-ami. Ceny nawet ładnych egzemplarzy zaczynają się już od 12-13k, mowa tutaj o rocznikach 2003-2004, na nowsze raczej mnie nie będzie stać.
W związku z zamiarem kupna kotka mam kilka pytań:
1. Jak z wyciszeniem auta w środku, przy jakich prędkościach hałas staje się problemem? Może macie porównania względem innych aut.
2. Jak to jest z utrzymaniem jagcia, jestem pewny, że na aso mnie nie będzie stać, chyba, że coś poważnego no to bym musiał podjechać i wydać więcej.
3. Czy nawigacja dobrze się sprawuje?
4. Z tego co czytałem 3.0 fajnie znosi gaz?
5. Jakie są realne przebiegi tych jaguarów? (mowa o benzynie)
6. Czy wszystkie silniki 2,5 i 3,0 są na łańcuchu?
7. Jak auto sprawuje się w mieście? (parkowanie itp.)
8. Ma ktoś z Was tego kota w woj. Lubuskim?
9. Kierownica jest regulowana?
Pozdrawiam