Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Wahacze przednie dolne
marti:
Witam, Proszę o Pomoc , w tym tygodniu wymienialem wahacze przednie dolnie w x350, i czy można sprawdzić czy są to oryginały, bo jest gorzej jak było, i mam nieodparte wrażenie że mi wcisneli jakieś marne zamienniki.
POZDR
marti:
rozumiem że tu na forum wszyscy jadą na zamiennikach
Jaguar Parts:
Które przednie dolne? Proste czy banany? Proste są tylko w oryginale, banany robią już w zamiennikach i jeśli dałeś kilka stów za sztukę to są to zamienniki. Zamienniki nie mają oznaczeń i nr części wybitych
marti:
Tak dla potomnych, serwisy twerdzą że nie ma zamienników ( chodzi o te w kształcie banana ) niektóre warsztaty oferują wymianę gumowych tulei, podobno działa, wracając do głównego tematu to oryginalne wahacze mają tłoczona od wew. strony nazwę Jaguar, oraz datę produkcji, w moim przypadku lewy jest z 15r a prawy z 14 r, co i tak nie rozwiązuje mojego problemu, ponieważ auto jest nadal nadsterowne, trzy warsztaty sobie z tym nie poradziły, chyba trzeba będzie zaprzyjaźnić się z Panami z ASO z Waszyngtona
Jaguar Parts:
Serwisy w takim razie pieprzą głupoty. Dorabianie tulei swoją drogą, ale zamienniki także są od jakiegoś czasu robione. Na ASO bym nie liczył, mają wiedzę bardzo ograniczoną a "naprawy" robią tak aby zedrzeć jak najwięcej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej