Witam
Od kilku tygodni próbuję bezskutecznie nagrać płytę z mapami (te z 2010) do X'sa na EU Wsch (Polska).
Użyłem już chyba 8 nagrywarek (wedle zaleceń nawet kilku osób z forum - był NEC (3 modele) , Sony , nawet znalazłem Plaxtor'a , wszystko nagrywam wedle wskazań na forum jak i co (może już dawno ale m.in. skończyłem informatykę więc to akurat sądzę że robię poprawnie;) ) , na wielorakich płytach - Esperanza, Verbatim, Sony , plus te najtańsze z MediaMarktów itp ... i nic , za każdym razem -> "this is not a map dvd". Po włożeniu mojej od razu wczytuje płytę...
Płytę z mapami oryginalną na EU WSCH mam z 2007r , natomiast na EU Zachodnią mam oryginalną z 2011-2012. I bardzo mi się przydaję - jeżdżę do AU czy IT . Aczkolwiek trafia mnie **** przez brak Polskich map aktualniejszych , mieszkam na osiedlu z 2008r więc chociażby adres domowy jest niemożliwe do ustawienia itp (całego osiedla wraz z ulicami nie mam).
Jeśli ktoś byłby w stanie pomóc - nagrywać - wysłać pocztą (ewentualnie mógłbym odebrać gdzieś na terenie stolicy lub okolic) , straciłem już cierpliwość , bo straciłem już masę czasu na - jeżdżenie po mieście i szukanie różnych płyt , szukanie nagrywarek , nagrywanie płyt , sprawdzaniem w samochodzie czy działa, no i chyba ze 100 płyt poszło do śmieci i nic ... dramat.
Bardzo proszę o pomoc, więc ewentualnie o maile na priv jak ktoś tu nie chce pisać o tym ,
Z góry dziękuję.