Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
dvd wersja ameryka , jak odtwarzać płyty z europy
Choina:
Również mam X350 z monitorami w zagłówkach. Bawiąc się ustawieniami widziałem opcję zmiany regionu. Poniżej była opcja zmiany systemu NTSC i PAL. Szukałem w instrukcji obsługi, ale nic nie kumam co tam jest napisane. Auto jest z Luxembourga, a wszystkie papiery po francusku.
Jeszcze sobie przypomniałem, że opcja zmiany systemu NTSC i PAL występuje również w TV. Może o tym piszesz.
Dodano
W końcu udało mi się odpalić JPECa na W8.1.
Okazuje się że są inne DVD w zależności od regionu. Albo szukaj dvd z EU albo baw się w nagrywanie płyt z regionem 1.
promotion:
u mnie poniżej opcji zmiany systemu z ntsc na pal nie ma już nic , wraca do zakładki 1 z ustawieniami jasności itd.
Ja akurat kumam dość dobrze francuski i z tej instrukcji którą zamieściłeś wynika , że dvd nie będzie odtwarzać płyt z innego regionu niż mam samochód .
pozostaje poszukać kogoś kto wie jak rozkodować sam sprzęt dvd , gdzieś w necie czytałem , że jest to możliwe od strony sprzętowej , w końcu jest to sprzęt alpine wiec może znajdzie się jakiś elektronik który sobie z tym poradzi , jak nie pozostaje wymiana dvd na wersję europa , ale na allegro są jakieś chore ceny .
mimo wszystko dzięki za pomoc
maciek
Gulczas:
Witam
Mam problem z audio w swoim XJ Vanden Plass ktoś namieszał po sprowadzeniu ze stanów.
Potrzebuję info dot. jakiegoś dobrego magika od Jaguara szczególnie audio nie ma w Legnicy nikogo takiego.
Gdzie na dolnym śląsku można się udać, żeby ktoś nie namieszał jeszcze bardziej :(
Tylne monitory działają tylko gdy jest podłączony wzmacniacz ale wtedy głośność w radiu jest 0 albo 100 % na max.
Po odłączeniu wzmacniacza nie mogę zmieniać stacji radiowych nie dział tel. CD itd.. istny meksyk
a szkoda bo sprzęt Alpine powinien fajnie grać.
Proszę o pomoc i wsparcie z góry dzięki
promotion:
--- Cytat: Gulczas w Maj 06, 2015, 11:39:04 am ---Witam
Mam problem z audio w swoim XJ Vanden Plass ktoś namieszał po sprowadzeniu ze stanów.
Potrzebuję info dot. jakiegoś dobrego magika od Jaguara szczególnie audio nie ma w Legnicy nikogo takiego.
Gdzie na dolnym śląsku można się udać, żeby ktoś nie namieszał jeszcze bardziej :(
Tylne monitory działają tylko gdy jest podłączony wzmacniacz ale wtedy głośność w radiu jest 0 albo 100 % na max.
Po odłączeniu wzmacniacza nie mogę zmieniać stacji radiowych nie dział tel. CD itd.. istny meksyk
a szkoda bo sprzęt Alpine powinien fajnie grać.
Proszę o pomoc i wsparcie z góry dzięki
--- Koniec cytatu ---
na początek sprawdź czy nie są wypięte wtyczki od światłowodów , lub uszkodzone ,
Nawigacja
Idź do wersji pełnej