Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
dvd wersja ameryka , jak odtwarzać płyty z europy
promotion:
jak w temacie , mam kota z z dvd i monitorami w zagłówkach z ameryki i okazuje się , że nie chce odtwarzać filmów które są przeznaczone na rynek europy . ma ktoś jakiś pomysł czy można to jakoś przeprogramować ,aby dało się odtwarzać wszystkie filmy , najlepiej jak można by też odtwarzać dvix-y , może jest jakiś fachowiec który zajmuje się takimi zmianami , będę wdzięczny za jakieś sugestie - bo na dobrą sprawę po co mi monitory i dvd jak nic na tym nie można odtwarzać oprócz discopolo .
Choina:
W opcjach DVD ustawiasz region. Zmień na ALL.
franiux:
Divx-a nie ruszysz (MPEG4), natomiast DVD jedyny chyba sposób to zgranie na komputer filmu, zdjęcie blokady lub ustawienie blokady na region 1, i ponowne nagranie na DVD-R.
--I pozamiatał, nie wiedziałem że jest ustawienie. Z tym że nie baw się tym bo może być blokada ilości przestawień regionów.
Kabalek:
Witam, mam Dodge Caravana i on tez był przywieziony ze Stanów. Nie wiem czy w tym wypadku jest tak samo, ale najprostszym dla mnie rozwiązaniem była zmiana regionu dla filmu i przekonwertowanie na NTSC, ponieważ w stanach właśnie NTSC jest podstawowym formatem i u mnie nie dekodowało filmów nagranych w PAL
promotion:
--- Cytat: Choina w Kwiecień 27, 2015, 15:25:25 pm ---W opcjach DVD ustawiasz region. Zmień na ALL.
--- Koniec cytatu ---
niestety w ustawieniach dvd mam tylko wybór auto ntsc lub pal , opcji regionalnych nie ma , wydaje mi się , że opcje regionalne miałem na początku na panelu nawigacji w menu głównym i to chyba dotyczyło radia i gps , ale po wgraniu nowej nawigacji z mapą polski system się uaktualnił ( logo na czarnym tle , a nie na zielonymm ) i takiego wyboru już nie ma .
a może szukam nie tam gdzie trzeba ?- proszę o sprostowanie
maciek
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej