Witam!
Zakupiłem Xtype ponad rok temu, z kodem błędu czujnika przedniego. Miałem dużo innych problemów z silnikiem i napędem (stukanie z napędu po naciśnięciu i puszczaniu sprzęgła wynikające z luzu pomiędzy przednią a tylną osią) , więc czujnik został na koniec.
Okazało się że kabel czujnika(przedniego pasa) jest odcięty (brak)zaraz przy czujniku. Chętnie go dosztukuje, ale nie wiem gdzie jest koniec i ile ucięto, w dokumentacji nie ma info jak idzie wiązka.
Proszę o pomoc, kto wie gdzie idzie kabel? W którą stronę?
Nie chciałbym rozpruwać auta by dostać się do modułu airbaga.
Drugi temat a może ktoś wie, ale straciłem już nadzieje..... Wciąż szukam rozwiązania stukania jak napisane wcześniej, ktoś pisał o moście. Ale u mnie to nie most. Łatwo jest to sprawdzić podnosząc jedną stronę samochodu i kręcąc kołem i obserwując wał. Wcześniej już zmieniłem skrzynkę rozdzielczą od X-sa z UK. Trochę jakby lepiej ,ale dalej jest problem. Czy winna moze być skrzynia biegów? Stukanie dochodzi z przodu jakby ze skrzyni. Dużo osób tak opisuje padnietą skrzynkę kątową, ale moja była całkiem dobra - bez luzów. Chyba że na stole luz nie występuje, ale pod b.dużym obciążeniem(hipoteza).
Pozdrawiam