Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

wahacze górne przednie xj350 jak z zamiennikami

(1/3) > >>

promotion:
witam wszystkich
tak więc stałem się szczęśliwym posiadaczem kolejnego jaguara tym razem jest to  xj 350 4.2 long 2004 . auto posiada wszystko co było możliwe do założenia w tym modelu , telewizorki , elektryczne fotele tył i i takie tam pierdoły.
niestety nie posiadam instrukcji obsługi , stąd pierwsze pytanie czy ktoś ma w wersji elektronicznej lub ewentualnie gdzie znaleźć instrukcję w której znajdę wszystkie info dotyczące chociażby obsługi tych monitorów i pozostałych elementów wyposażenia pojazdu .
2. po diagnostyce w warsztacie mam do wymiany : wahacze przednie górne , tuleje wahaczy dolnych przód , jeden amorek z przodu ( 10% tłumienia ) , stąd moje pytanie czy da się znaleźć jakieś zamienniki lub tuleje które będą pasowały do mojego kota ,
czy można wymienić tylko jeden amorek i czy trzeba po wymianie coś programować ( nie ukrywam , że większość napraw jeśli się uda chciałbym zrobić osobiście - jestem mechanikiem amatorem z zamiłowania i mam wszelkie niezbędne narzędzia do pracy ) . Wyczytałęm gdzieś , że po wymianie amorka auto samo po uruchomieniu się podniesie itp. ale nie bardzo dowierzam temu wpisowi , ewentualnie może ktoś wie co i jak należy zrobić aby wymienić amorek bez wizyty na autoryzowanej stacji
kolejne pytanko , czy aktualizacja do nawigacji od x-typa pasuje do xj czy trzeba nową inną płytę zdobyć
przy jakim przebiegu trzeba pomyśleć o rozrządzie i wymianie oleju w skrzyni
to by na razie było tyle
maciek

Jaguar Parts:
Witaj. Mam niektóre wahacze do X350 w oryginale w cenie zamienników lub czasem taniej! Zadzwoń to pogadamy 790 492 186

aro:
Odnośnie wymiany amortyzatorow to wymienia sie parami...

Hooyeman:
nic nie trzeba programować, auto się samo podniesie, na próbe możesz odpiąć górny wężyk od amortyzatora, auto opadnie, po ponownym podpięciu i odpaleniu kompresor nabije ponownie. Mapy pasują od Xa czy też S-Type.

Jaguar Parts:
Pneumatycznych nie trzeba parami. One inaczej się zużywają niż klasyczne olejowe/gazowe. Klasyczne zużywają się zazwyczaj jednakowo. W przypadku pneumatycznych często jest tak, że jeden ma ok 80% sprawności a drugi już 0.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej