Witam Milosnikow X-type
Pierwszy moj post po doznaniu malego szoku w dniu dzisiejszym.
Z gory przepraszam za brak polskich znakow,mieszkam w UK
Dzisiaj postanowilem wymienic wszystkie zarowki z przodu na bardziej biale +50% itd
Z wymiana wiadomo niemaly klopot ale jakos sie udalo poza dwoma lub trzema problemami.
1- w prawej lampie (anglik czyli strona kierowcy) brakuje mi takiej bialej nakretki chyba do regulowania lampy zaraz nad swiatlem drogowym, pozostal tylko taki kikucik ktorym moge poruszyc przod-tyl jakies 6mm i lampa wenatrz rowniez sie rusza przod-tyl. Z drugiej strony jest w tym miejscu taka biala nakretka z zabkami dookola i zakonczona kwadratem na klucz 10 chyba
2- w lewej lampie brakuje drucika do blokowania zarowki swiatel mijania i bylo pomajstrowane (domowo) co na razie rowniez musialem uczynic.
3- halogeny w zderzaku swieca ale jakos bardzo licho (mgly to to nie rozproszy Duży uśmiech)
Pytanie mam takie czy takie pierdoly mozna dokupic,dorobic. Pierdoly w sensie czesci bo ruszajaca sie lampa to pierdola nie jest. Czy czeka mnie wymiana obu lamp???
Kto sprawdza druty mocujace zarowki przy zakupie auta??? Ciekawe ile jeszcze niespodzianek znajde, mam go 2 miesiace i wszystko ok poza tym narazie(odpukac)
Pozdrawiam