Uwielbiam bzdety typu mondeo w opakowaniu jaguara bla bla bla itd. Co do napędu 4X4 według mnie się przydaję, nie lubię aut zbytnio z napędem na tył, zapewne dlatego s-type prawie wcale nie jeżdżę, za to Kobieta jeżdżąc nim jest bardzo zadowolona X-Type jej nie podchodzi w żadnym wypadku. Szkoda, że takie pisanie, mondeo w opakowaniu nie przenosi się na części i na rachunek jaki zostaje za nie pokryty, choćby alternator, kompresor klimatyzacji, czy pompa wspomagania, koszta idą w duże tysiące-znam z autopsji, a nie kupowane w serwisie, to samo się tyczy wielu innych konkretnych rzeczy, a nie pierdół typu jakieś zamki, gumy i inne duperele, które wrażenia na mnie nie robią, że są wspólne. Co do S-Type, a X-Type to ten pierwszy jest mniej elastyczny, jest limuzyną i to się czuję, natomiast przy X on jest taki bardziej sportowy. Moim zdaniem rzecz gustu, a różnica w cenie części jest nie duża, zależy od wersji wyposażenia, jak amortyzatory CATS, czy napęd na 4X4 w tym wypadku. Jedynie dla mnie fajnie by było gdyby miał pneumatyczne zawieszenie (X-Type) wtedy można by było mieć małe auto, które wszędzie zaparkuje i nie ma z nim udręki, a komfort jak w XJ X350.