Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Zmieniarka w x-type

<< < (6/11) > >>

ziutek567:
Ja odkręcałem całość tryczką 1/4 cala z nasadką 10 i przedłużką chyba 5 cali i wykręca sie bardzo fajnie. Oczywiście płaską 10 też da rade ale to jednak upierdliwe. Jak będziesz wkładał całość z powrotem do stelażu to nie wkręcaj za długich śrubek bo możesz coś w środku uszkodzić

Jack Fender:
Dzięki za podpowiedź, tylko z wykręcaniem będzie problem, bo łebki okrągłe pod śrubokręt krzyżak. Ale dam radę. Wrzucam fotki tego co mam. Na razie czysta teoria, ale już widzę, że można zrobić rozdzielacz światłowodu.

Jack Fender:
W ten prosty sposób można zmodyfikować swoją wiązkę światłowodów. Nie trzeba wydawać zylionów złotych, wystarczy wtyczka i dwa kawałki światłowodu. Rozpinamy swoją wiązkę, wpinamy dodatkową wtyczkę w obwód i gotowe. Trzeba tylko zwrócić uwagę na to gdzie się wpinamy. obwód musi być zamknięty, czyli wtyczka ma oznaczenia 1-wejście sygnału , 2-wyjście. Mówiąc obrazkowo, sygnał idzie po światłowodzie po kolei do każdej wtyczki, czyli urządzenia. Dopięcie dodatkowego urządzenia (wtyczki) jest bardzo proste, jeśli mamy dodatkową wtyczkę i dwa odcinki światłowodu kompletne (tzn z zakończeniami jak na mojej fotce).

Jack Fender:
Taką wtyczkę znalazłem i tu zamierzam się podpiąć z zasilaniem zmieniarki. Jeśli ktoś wie co to za wtyczka, byłbym wdzięczny za info.

KoloRZ:

--- Cytat: ziutek567 w Luty 19, 2019, 21:07:41 pm ---Tylko że w navigacji miałem takie szerokie kostki a w tej zmieniarce jest malutka. Chyba musze sie uśmiechnąć do kogoś kto ma kota na części. Ostatnio chyba ktoś oferował pamiętacie może kto?

--- Koniec cytatu ---
Ziutek elektronika a szczególnie światłowody to nie moja działka ... ale mam x-type z navi i zmieniarką do sprzedania na części. Masz zdjęcia tego co potrzebujesz? Może uda mi się to znaleźć. Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej