Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Zmieniarka w x-type
Jack Fender:
Znalazłem wtyczkę do zmieniarki. Ziutek, poszukaj w tym miejscu gdzie pokazuję na fotce. Wtyczka była schowana za wiązką kabli, pięknie zwinięta jeszcze pewnie w fabryce. Szukajcie, a znajdziecie tak mówi Pismo. Zaraz zabieram się za światłowody, porobię zdjęcia i montuję całość. Proste jak słońce i jasne jak drut. Pozdrawiam.
ziutek567:
Super, super. A już myślałem że trzeba będzie prąd z wiązki pożyczać. Ten kabelek to jakoś blisko nadkola u ciebie idzie, mam racje?
Jack Fender:
Przy nadkolu, zaraz obok wtyczki światłowodu. Szukaj za tą grubą wiązką, tylko na macanego, bo ciasno. Kabelki do wtyczki - pomarańczowe dwa i czarny. Fotki porobione, światłowód zmontowany idę podpinać i kontrola czy działa.
Jack Fender:
Wszystko działa, przygotowane do montażu zmieniarki. Na razie światłowód przerobiony, w miejsce zmieniarki wpięta wtyczka z pętlą świałowodu, żeby zamknąć obwód. Temat instalacji światłowodu uważam za ogarnięty, służę pomocą, wtyczkami i pozostałymi odcinkami światłowodu. Została też wtyczka zasilania zmieniarki z kabelkami jeśli ktoś nie ma w swojej instalacji. Jutro montuję, bo nie myślałem, że pójdzie tak szybko i została w domu, a ja w lesie. Wieczorem wrzucę linka do fotostory jak to wyglądało po kolei.
ziutek567:
I spoko, kolejny temacik ogarnięty, że jednak da się zrobić w kocie :-R
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej