Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

tarcze klocki xf -s 275

<< < (11/17) > >>

Maretti:
Miesiac temu wymienilem na tarcze i klocki firmy Brembo i jestem bardzo zadowolony, hamuja idealnie i nic sie nie trzesie, zamowione bylo z Autodoc, naprawde polecam.

wolung:
Ostatecznie zdecydowałem się na tarcze TRW i klocki Brembo na tył. Warto klocki brać z czujnikiem w zestawie bo przy wyciąganiu starego czujnika potrafi pęknąć. Teraz będę wymieniał przód i też na zestaw TRW + Brembo.

nordyk:
Mam i polecam Trw + brembo. Przedtem miałem na przodzie  boscha -szajs... jak było zimno chłodno kierownica w miarę nie drgała, jak się tarcze nagrzały od 120-160 drgania na kierownicy były nieznośne. Co ciekawe gdy na dworze było gorąco od początku telepalo. Przy hamowaniu 120 chciało kiere wyrwać. Na nowym zestawie jest zrobione 40 tkm i nic nie telepie

Luckyy:

--- Cytat: matlow w Lipiec 06, 2016, 19:40:42 pm ---dzisiaj dzwoniłem do iparts i gość powiedział mi, że odradza zestaw Textar gdyż bardzo niby pylą na felgę a poleca za to zestaw Zimmermann ( mówimy o przodzie )
faktycznie jest tak jak mówił ? mieliście z tymi kompletami jakieś doświadczenie ?

( niestety w moim przypadku jest trochę gorzej bo posiadam rozmiar tarczy 355 i ATE i Brembo niestety tych wielkości nie produkuje.. )

--- Koniec cytatu ---

Brembo ma oba rozmiary tarcz 326 i 355 w ofercie
https://www.bremboparts.com/europe/pl/catalogue/jaguar-xf-x250-3-0-d/000031361-1

W których wersjach XF były większe (355) tarcze?

tomas90:
U mnie np jest 355 przód a mam tylko 2.0 silnik czyli w sumie podstawowa jednostka napędowa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej