Witam. Ja osobiście kupiłem od tego gościa dwie płytki za chyba 190 złotych. Na jednej jest europa wschodnia wraz z Polską . Na drugiej europa zachodnia. Wcześniej miałem mapę europy wschodniej wraz z Polską z chomika , za friko. Gościu mnie zapewniał , że mapy które on opyla są do Jaguara z marca 2014. Toteż się pokusiłem . Ale po włożeniu płytki do czytnika w bagażniku , nic się nie instaluje ( nie aktualizuje softu). Zaraz widzę mapę. Dzwoniłem do gościa , ponieważ pokazuje mi że mapa jest z 2009-2010. Taką to ja już miałem za fri. poradził mi abym odłączył klemę + , od aku na godzinkę. Następnie ponownie włożył płytkę do czytnika . Powinna rozpocząć się instalacja. Oczywiście śilnik powinien być odpalony w tym czasie. Dalej ( NIC ) !!!!! Od razu widzi mapę. Podejrzewam że kiedy po raz pierwszy wrzuciłem tę płytkę z mapką z chomika ( soft się zaktualizował) , ale to tylko mój domysł . Gościu obiecywał mi , że jeżeli będę miał problemy z instalacją . Wówczas nagra mi tę mapę pod VIN samochodu . No ale cóż jak próbowałem dzwonić do niego , po kolejnej nie udanej próbie ( nie odbiera ). Polecam wpierw kontakt telefoniczny