Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
Jaguar x300 3.2 Błąd p1621 wypadają zapłony
petmen9:
Witam kupiłem świeżo jaga i już problemy więc jak jest zimny nawet nie ma mowy o odpaleniu bez dodania gazu trzeba go trzymać na obrotach z 10 minut bo zgaśnie. Jak się rozgrzeje to w miarę chodzi na benzynie i na gazie tylko gaśnie podczas dojeżdżania do świateł na D i na N jest efekt na wolnych jak by wypadały zapłony cewki mam drugie przekładałem i dalej to samo przepływomierz ok silnik krokowy czyszczony a był czysty Śmierdzi paliwem z wydechu Wywala Błąd P1621 i ma większe spalanie około 30l w mieście jazda ekologiczna świece są założone ngk tylko pytanie jaka powinna byś szczelina bym sprawdził ???
pablo21:
Zmierz jak działa sonda lambda :-W
kwintek1992:
Mam to samo lecz bez wyświetlania błędu muszę to sprawdzić ;] :-super
slavo-x300:
U mnie w jagu x300,4.0,R6 też parę razy się zdarzyło,że silnik padał przy dojeżdżaniu do świateł. Pomogło zwiększenie dawki lpg przy wolnych obrotach 600- 1800. Czy w twoje świece NGK mają elektrody irydowe , bo platynowe przy gazie mogą się wypalić.Powodzenia :)
frostbive:
Witam, wyskoczyl mi blad P1621 w XJR X306,
generalnie wszystko dziala jak powinno procz wypadajacych zaplonow a co za tym idzie nierownej pracy silnika na biegu jalowym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej