Niestety nie mam szyber dachu, dziś miałem dzień wolniejszy więc postanowiłem rozebrać wszystko, wyciągnąłem wszystko żeby się dostać pod dywanik tj. wyciągnąłem dwa fotele przednie, tylną kanapę dolną część, wszystkie boczne plastiki na progach i na słupkach środkowych, tunel środkowy też trzeba zdemontować, i na końcu wyciągnąłem ten cały dywan. Ujrzałem mnóstwo wody jak na basenie
dywan też cal mokry ( nie mama pojęcia jak go wysuszyć bo ta gąbka pod spodem też cała mokra, narazie leży i schnie), wodę usunąłem i zabrałem się do lokalizowania tej nieszczelności lejąc wodę na podszybie i co się okazało nieszczelność blachy na ścianie grodziowej na spawie fabrycznym, mniej więcej na wysokości linki do otwierania maski. Tak więc sylikonem to zakleiłem od strony kabiny i silnika. Przy okazji znalazłem odpływy wody na podszybiu z prawej i lewej strony były bardzo zasyfione. Cała operacja trwała jakieś 4h z wyciągnięciem wszystkiego, jutro jak dywan wyschnie postaram się złożyć wszystko do kupy z powrotem. Tak więc jakby ktoś potrzebował pomocy w demontażu środka ewentualnie podszybia i zlokalizowania odpływów wody to służę pomocą. Pozdrawiam