robi się straszny offtopic, ale napiszę jeszcze dwa zdania.
Z tego co wiem, nie jesteś montażystą, a jedynie użytkownikiem LPG, który ma kontakt z tym tematem przy okazji swojego auta i for na których pozyskuje informacje (co nie zmienia faktu, że wiedzę masz sporą jak na zwykłego zjadacza chleba).
Ja jednak jestem montażystą, który już dziesiąt instalacji założył i miał kontakt z różnymi firmami. To, że współpracuję tylko ze stagiem/AC nie znaczy, że nie znam innych firm. U ojca w Mercu ML-u lata tech z dragonami i goldem, w poprzednim Jagu latał u mnie gold, a 400konnym fiacie miałem scorpiony gt, robiłem ostatnio prawie całą instalację od nowa w aucie z optimą i też od nich mam jakiś sterownik do testów. Stroiłem też nie jedno BRC i zakładałem vialle (ciekły wtrysk). Mówiłem to wiele razy i powiem jeszcze raz. AC nie jest święte, ma swoje wpadki jak każdy inny producent. Ale... ma naprawdę dobre i porządne instalacje. Elektronika moim zdaniem jak nie najlepsza to jedna z lepszych, reduktory moim zdaniem najlepsze na rynku (nie ma żadnych innych tak stabilnych termicznie i ciśnieniowo, szczególnie na dłuższą metę - a jako instalator dbam o to, żeby podzespoły nie rozlatywały się po roku). Listwy 4 cyl to już w ogóle rewelacja. Przede wszystkim AC ma wieloletnie doświadczenie w tej branży, ich produkty są bardzo długo na rynku i widać ich eksploatację po upływie x lat. Do tego w pełni polska firma, a powinniśmy wspierać co rodzime. Oczywiście, ile osób tyle opinii i każdą szanuję.
Uważam jednak, że wiele złych opinii o AC bierze się z tego, że są nieco drożsi niż tech czy optima, a tańsi niż BRC. Na forach dużo opinii wydają ludzie związani z poszczególnymi markami i to tworzy również opinię.
Myślisz, że masz u siebie tech-a? Spoko, ale spójrzmy prawdzie w oczy, jest to zwykła 300 staga w odświeżonej wersji, z nowymi funkcjami i innym algorytmem sterowania wtryskami gazu. Czy lepsza wersja? Może i tak, nie kwestionuję, choć za mało się jeszcze bawiłem Mercem ojca. Jednak 300 przez AC nie jest rozwijana już od min 3-4 lat, na rzecz nowej generacji cyfrowych sterowników.
Nie ma co się kłócić i spierać bo to nie temat do tego. Każda instalacja jest dobra, pod warunkiem, że auto jeździ jak powinno. Tak samo uważam że każdą instalację można spieprzyć kijowym montażem, jak i najgorszą można założyć przyzwoicie - i na tym skończę off-topic.
Wracając do tematu. Niech Kolega pochwali się jak zakończyła się sprawa, czy problem rozwiązany itd. Ma nasze porady w kwestii montażu i może neich z nimi pójdzie do tych, co zakładali i każe usunąć RAŻĄCE uchybienia w poprawnym montażu?
Sugestia do adminów. Mamy markę, cechującą się sporymi silnikami, w Polsce instalacje LPG są dosyć popularne więc sporo z nas ma u siebie podtlenek LPG pod maską. Może by tak jakiś dział poświęcony LPG? Jest tu parę osób mających pojęcie w tym temacie, które z pewnością chętnie pomogą.