Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

X300 GAŚNIE

<< < (3/9) > >>

RedOctober:
Komputerem diagnostycznym

katar83:
Jakby komputer zgubil ustawienia tego czujnika to na luzie bylyby obroty wysokie. Mozna sprawdzic go miernikiem przy zgaszonym silniku, jak sie otwiera i zamyka przepustnica. Przy zamknietej powinno byc okolo 0.5V przy otwartej okolo 4.9V.

Sprawdziles cewki na swiecach? Czy maja pekniecia? Przy odpalonym aucie pojedynczo, wyciagnij lekko cewke ze dwa cm do gory i zobacz czy nie przebija do pokrywy na gorze, jak widac iskre to do wymiany. U mnie wlasnie to bylo glownym powodem przygasania przy hamowaniu.

Generalnie raczej tylko trzy rzeczy moga powodowac te przygasanie, lewe powietrze, slaba iskra lub przytkane wtryskiwacze i wokol tego szukaj.

kwintek1992:
Wielkie dzięki  . :-thank

Moody81:
jakis czas temu mialem to samo, gasl na wolnych, czasem chodzil nie rowno albo wrecz czuc bylo ze na 5 cylindrach. u mnie byla to uszczelka od swiec w deklu zaworow. jedna swieca "druga od chlodnicy liczac" byla w oleju. naprawa to zdjecie dekla zaworow wymiana uszczelek dekla i 6 malych od swiec przy okazji nowe swiece. chodzi teraz jak zegarek.

najlepiej zdejmij z gory oslonke z napisem Jaguar, wykrec pokolei cewki - nie trzeba odpinac z instalacji i pokolei powykrecaj swiece. jak jakas bedzie usmolona albo w oleju masz odpowiedz. jak suche to sprawdz cewki i ew silniczek krokowy czy wtyczka czysta.

kwintek1992:
Świece zostały wymienione na NGK  TYPOWO POD GAZ  uszczelki  zakupiłem duża pod cale zawory + 6 szt okrągłych pod świece czekam tylko na chwile czasu aby było można zamontować uszczelki . Stare świece były ok tylko jedna była lekko osmalona iglica ale to delikatnie . Silniczek krokowy tez zostanie niedługo wyczyszczony za jednym zamachem .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej