Dział Rozrywki i Wypoczynku (Imprezy, Spotkania) > Archiwum - Wydarzenia w roku 2014
Z L O T Jaguar Club Poland 2 0 1 4
Alex666:
--- Cytat: Skorpion7777 w Sierpień 12, 2014, 11:28:10 am ---Przed chwilą rozmawiałem z Hotelem Odys i ....... są tylko 4 (cztery) rezerwacje na nasz Zlot, a termin rezerwacji w Hotelu Odys mija w dniu 14.08., więc zostały TYLKO dwa dni.
Trochę śmiesznie się to zapowiada, więc wzywam do mobilizacji, bo Zlot Syrenki był wielokrotnie większy. :)
--- Koniec cytatu ---
więc teraz jest już 5 (pięć) rezerwacji, a tak żeby uściślić - 5 domków.
miło kolego, że wzywasz do mobilizacji, ale może poszukaj też ludzi poza forum, zamiast siać tutaj niepokój.
nie rozumiem też, co się śmiesznie zapowiada? coś w programie zlotu jest śmiesznego? może śmieszne jest to, że poświęcam swój czas i energię na organizację? nie rozumiem. może śmieszne będzie to, że Burmistrz Miasta Żywca chce objąć patronat nad zlotem?
a co do porównania do syrenki.... zachowam milczenie.
Jaguar Parts:
Alex nie oburzaj się bo przecież kolega nie do Ciebie pił. Chodzi o to, że jak zwykle frekwencja nie będzie powalająca. Niestety, prawda jest taka, że ludzie z tego klubu w większości mają zloty w poważaniu, oprócz stałej ekipy, która pojawia się na każdym. Co do Syrenek to jest ich zapewne dużo mniej niż Jagów i są to bardziej zawodne maszyny a pojawia się ich na zlotach więcej niż naszych Jagów. Jakoś dla Syreniarzy to nie problem aby całą Polskę przejechać aby się spotkać i zaprezentować swoje maszyny. Może zamożnych Państwa od Jagów po prostu nie stać na paliwo lub auto tak słabe, że się rozleci po drodze? Albo tak są zajęci byznesami, że 1-2 dni nie wygospodarują?
Nie krytykuj mojej wypowiedzi. Nie ja wymagam krytyki a postawa większej części ludzi z forum. Nie chcą się integrować, poznać, zaprezentować swojego auta...szukają tylko pomocy na forum bo coś im co chwilę pada.
PS. nie w temacie, ale wypadałoby zrobić swego rodzaju "eutanazję" większości nicków na forum (tych bez żadnych wpisów).
Alex666:
Wkurza mnie jedynie mówienie o tym czego nie ma i malkontenctwo, zamiast mówienie o tym co jest i powiedzenie dobrego słowa. Ja nie oceniam tych którzy wchodzą tutaj na forum, ale nie przyjadą na spotkanie. To ich wolna wola. Szanuje to. Choćbym miał być na tym zlocie tylko z Tomkiem, sami (prawie :)) w domku to i tak się ten zlot będzie i będzie na nim fajnie.
Mówmy o obecnych i o tym co jest, a nie o tych, których nie ma i o tym co gdzieś było, albo mogłoby być u nas. A jeśli komuś nie odpowiada stan faktyczny, to niech da pomysł i zasoby aby coś zmienić. A póki co, chwalmy dni, a nie narzekajmy na noce (choć ja osobiście lubię noce :)).
To moja prośba i o tym był mój poprzedni post. I nie będę krytykować Twoich wypowiedzi Arku, pod warunkiem, że Ty nie będziesz krytykować naszych forumowiczów, bo każdy jest jaki jest i każdy ma swoje powody zachowania. A powody te nie zawsze wynikają z osobowości człowieka, często też i z sytuacji w jakiej się znajduje.
Skorpion7777:
Alex, wyluzuj i nie spinaj się. Usłyszałem od obsługi hotelu i powtórzyłem w celu mobilizacji.
Kobieta z hotelu wymieniła cztery nazwiska, w tym moje, osób, które złożyły rezerwację.
Nie napisałem, że przyjadą cztery osoby, cztery pary, cztery samochody, a napisałem, że są złożone cztery rezerwacje.
Nie należę do narzekających, więc trudno zarzucić mi malkontenctwo (każdy dzień jest piękny), do nikogo "nie piję" (dziękuję JaguarParts), a jedynie mobilizuję pozostałych użytkowników tego forum do czynnego udziału w życiu klubu, do czego swoją tu obecnością, każdy powinien się włączać.
Nie porównałem Syrenki z Jaguarem, bo nie o to tu chodzi, a jak słusznie zauważył Jaguar Parts, stwierdziłem, że nie powinniśmy dopuszczać, aby mniej liczebna grupa miłośników Syrenek, miała większe/lepsze zloty od liczniejszej grupy miłośników Jaguarów.
Kluby mają to do siebie, że wszyscy są równi, więc "klaps", jaki dostałem od Alexa przyjmuję, jako przyjacielskie klepniecie po plecach, w podziękowaniu za moje zaangażowanie. :)
"Eutanazja", o której napisał Jaguar Parts, to chyba czynność, jaka czeka klub w najbliższej przyszłości, gdyż ponad 4.000 nick'ów vs 5 zarezerwowanych domków, to jednak śmieszność i właśnie o niej wspomniałem.
Alex jest tutaj bardzo aktywną postacią i jako zdecydowanie bardziej w tym gronie rozpoznawalną i doświadczoną, na pewno ma inny, skuteczniejszy sposób na mobilizację szeregów członków klubu i forumowiczów.
Lepsza silna parszywa dwunastka, niż setka maruderów :)
Do zobaczenia na zlocie.
Alex666:
Koledzy,
wiem kto do kogo pije czy też i nie. Forum czyta każdy. Wasze i moje wypowiedzi może przeczytać każdy. Moje wypowiedzi mają na względzie szersze grono. Chciałbym, abyście i Wy, drodzy Koledzy, brali owe gorno pod uwagę. Nieważne, ile kto się udziela, ile pisze, ile ma postów. Te miary "aktywności" nie są doskonałe. Nie bowiem ilość się liczy. I tutaj możemy wspomnieć o zlocie klubu tej zacnej marki retro, o której wspominaliśmy. Czy więcej znaczy lepiej? Na to pytanie niech każdy sam sobie udzieli odpowiedzi.
--- Cytat: Skorpion7777 w Sierpień 12, 2014, 20:23:45 pm ---Nie porównałem Syrenki z Jaguarem, bo nie o to tu chodzi
--- Koniec cytatu ---
masz racje, bo...
--- Cytat: Skorpion7777 w Sierpień 12, 2014, 11:28:10 am ---Zlot Syrenki był wielokrotnie większy.
--- Koniec cytatu ---
...porównywałeś zlot Syrenki, który się już odbył, ze zlotem JCP, który ma się dopiero odbyć.... Einstein byłby dumny ;)
nie czepiam się. zastanówcie się tylko czasem (naprawdę tylko czasem) co piszecie i jak to może zostać odebrane (nie, nie tylko przez mnie, ale przez ogół)
a propos wyluzowania.... ja nie mam problemu z tym, że jest 4tys. nicków a "jedynie" 5 domków zarezerwowanych. w regulaminie forum nie ma zapisów o konieczności uczestniczenia w zlotach, ani konieczności umieszczania postów. jest za to zapis o obowiązku traktowania z należytym szacunkiem pozostałych użytkowników (p.7). a śmieszne to są wpisy o "eutanazji" nicków. niczego takiego nie będzie. więc sami wyluzujcie z takimi pomysłami.
co do mobilizacji, to za nikim chodzić specjalnie nie będę. wszystkich zapraszam serdecznie w imieniu Administratora i Zarządu. każdy będzie mile widziany i traktowany z szacunkiem, nieważne ile ma postów na liczniku, kiedy założył konto i który raz jest na zlocie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej