Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF - mocy, przybywaj! Diesel "S" po tuningu - raport z pola walki.
Kocour:
Szanowni, naczytalem się o Waszych doświadczeniach z dieslami i usłudze proponowanej przez Kreatora Mocy. Szacun! Mam pytanie o tuning benzynowego XF, czy ktoś ma doświadczenie z benzynowym silnikiem. Do końca roku mój JAG jest na gwarancji i nie będę ryzykował ale w 2017 się zastanowię, są jakieś doświadczenia w tym zakresie? Mój Jag ma silnik 3.0 V6 Supercharged 350KM moment 450Nm, 0-100km/h w 5,5 sekundy. Ciekawym jaki tu jest potencjał na tuning nie wiem....pozdrawiam!
KRISS:
może do 450koni na kompresorze da się go dociągnąć
Kocour:
Podciaganie mocy dla samego podciągania ma chyba mały sens. W Jaguarze praktycznie ten sam silnik benzynowy V6 jest produkowany w mocach 300, 340 i 380 koni i montowany w F-Pace i F-TYPE.
Pytanie, czy te silniki różnią się tylko mapą sterownika, czy też częściami mechanicznymi....o 5litrowe V8 nie wspominam bo to inna konstrukcja.
Odczuwalnym rezultatem tuningu powinno być obniżenie czasu do setki z tych moich 5,5 sekundy (włączone: mode Sport i Dynamic ON) do powiedzmy 5 sekund. No i warto byłoby wyłączyć limit prędkosci max, fabrycznie 250km/s do powiedzmy 300km/h, żeby dziadka nie zabić... :-yipee :-yipee :-yipee znalazłem w sieci również zestaw do tuningu mechanicznego XF V6 czyli wymiana rolki na pasku rozrządu....ale nie wiem czy to jest zestaw do Diesli czy do benzynki. rolka dostarczana z narzędziem specjalnym...jak się bawić to się bawić. :-A
Janek:
Podjedź do nich i się dowiedz ile rozsądnie można podciągnąć ;) W ogóle skąd jesteś? Z chęcią bym porównał swojego diesla ze skrzynią 6 biegową vs bezyna z ósemką ;D
My tutaj rozmawiamy głównie o mapowym podciąganiu mocy bo oczywiście tuning mechaniczny to inna kwestia.
Driv3rrrr:
Chip tu mało da przy kompresorze. Mniejsze kółko na kompresor, do tego krotszy pasek i dopiero po tym poprawianie mapy. Mapa, kółko i wydech powinny dodać dodatkowo około 40-60 kucy. 100 kunia wiecek bez zmiany kompresora na większy raczej nie ma szans
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej