rmazurek , mi cos nie pasuje w tym co piszesz odnosnie xenon - bi xenon ...
Mam u siebie przelaczik tylko z regulacja jasnosci podwietlanie deski , tylnym przeciwmglowym i otwieraniem bagaznika , wiec wg.Ciebie mam bixenon ?
Tylko jak to sie ma do faktu kiedy wlaczam dlugie i swieca mi wewnetrzne zarowki najblizsze grila ... Jak to by byl bixenon a te wewnetrzne halogeny przod - tak zrozumialem moze zle ? z tego co napisales to powinny sie zmieniac przyslony na soczewce wtedy mamy bixenon taki prawdziwy .
Te zarowki ktore wymieniles - najblizsze grila to tak naprawge wyeliminowaly Ci swiatla dlugie .
Popraw mnie prosze bo ja juz zglupialem calkowicie z tymi swiatlami
wnetrzne halogeny przod - tak zrozumialem moze zle ? z tego co napisales to powinny sie zmieniac przyslony na soczewce wtedy mamy bixenon taki prawdziwy .
Te zarowki ktore wymieniles - najblizsze grila to tak naprawge wyeliminowaly Ci swiatla dlugie .
Popraw mnie prosze bo ja juz zglupialem calkowicie z tymi swiatlami
[/quote]
No wlasnie tez myslalem tak jak Ty. Zerowki te przy grilu owszem wlaczaja sie przy wlaczeniu swiatel drogowych - sluza tez jako sygnal swietlny ( przy wylaczonych swiatlach) -tzw mrugniecie. Jednakze swiatla z soczewka sa bixenonowe - najprosciej sprawdzic mozna poprzez odlaczenie zarowek tych przy grilu, wlaczenie swiatel mijania i przelaczenie na drogowe, mozna tez je czyms zaslonic i zaparkowac przodem do jakiejkolwiek sciany i tak samo wlaczyc swiatla mijania i przelaczyc na drogowe.
Chyba ze masz normalny xenon ( nie bixenon) - o ile taka opcja wystepowala - wtedy owszem stracisz swiatla drogowe jesli wymienisz te wewnetrzne zarowki na takie jak mam u siebie.
U mnie jest tak:
Tak swieca same wewnetrzne swiatla w ktorych zalozylem LED:
Tak swieca xenony w pozycji mijania (zielona poswiata to wina aparatu)
Tak swieca xenony w pozycji drogowych + wewnetrzne ledy.