Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Wymiana drogowych/przeciwmglowych H7 na LED CREE
rmazurek:
--- Cytat: zazul_yo w Listopad 10, 2014, 16:01:52 pm ---ja kupilem takie http://www.ebay.co.uk/itm/Super-Bright-80W-H8-Osram-LED-Car-Light-Fog-Light-Lamp-Bulb-UK-STOCK-/331196051753?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4d1cd2b129 , ale na zarowce nie ma zadnego oznaczenia OSRAM takze nie wiem czy to naprawde z tej firmy, jeszcze nie zamontowalem takze nie wiem jak swieca...
--- Koniec cytatu ---
Te diody wygladaja jak 5050 smd takze 80w to one na pewno nie maja -zazwyczaj sa 0,25w kazda co w Twoim przypadku daje 2,5w na zarowke.
Gdyby ta zarowka miala 80w to bez chlodzenia przepalilaby sie momentalnie
Rozumie ze te kupiles do doswietlania zakretow?
zazul_yo:
dokladnie, do doswietlania zakretow, mam nadzieje ze mimo wszystko dadza rade... te ktore Ty zamontowales tez czasem maja w opisie 7,5 w a czasem 6w, takze niewiadomo w co wierzyc:) jak nie to trzeba bedzie zamawiac jeszcze raz:) zastanawiam sie caly czas nad wymiana wstecznych, wydaje mi sie ze moje swieca dosyc jasno, czy naprawde zauwazyles spora poprawe po ich wymianie?
rmazurek:
Tak -roznica jest nie tylko w jasnosci ale rowniez jakosci - biale swiatlo wyglada duzo nowoczesniej...
zazul_yo:
przekonales mnie:) zastanawiam sie jeszcze jak dziala poziomowanie swiatel (biksenon), mialem wczesniej lexusa 450 gs i tam po kazdym wlaczeniu silnika wiazka swiatla podnosila sie do momentu wypoziomowania, a tutaj nie widze zadnego ruchu soczewek...
rmazurek:
--- Cytat: zazul_yo w Listopad 10, 2014, 17:25:50 pm ---Zastanawiam sie jeszcze jak dziala poziomowanie swiatel (biksenon), mialem wczesniej lexusa 450 gs i tam po kazdym wlaczeniu silnika wiazka swiatla podnosila sie do momentu wypoziomowania, a tutaj nie widze zadnego ruchu soczewek...
--- Koniec cytatu ---
To podnoszenie/opuszczanie to tylko autodiagnostyka. W moim tez czegos takiego nie ma- widocznie jlr stwierdzil ze nie potrzeba... Przyznam ze w l405, l494 i l319 tez nie widzialem zeby byla autodiagnostyka.
Za to przy prawym przednim i lewym tylnim zawieszeniu sa czujniki zamontowane wiec samopoziomowanie na pewno jest.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej