Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Wymiana drogowych/przeciwmglowych H7 na LED CREE

(1/17) > >>

rmazurek:
Witam wszystkich.

Chcialbym wymienic standardowe h7 do swiatel drogowych(dlugich)/przeciwmglowych( tu nie jestem pewien czy to sa drogowe bo wydaje mi sie ze mam bi-xenon ale wiem ze przy wlaczeniu drogowych wlaczaja sie tez lampy po wewnetrznej stronie reflektora ( te przy grillu)) na LED.

Moze ktos potwierdzic czy to sa swiatla przeciwmglowe czy drogowe?

Powod - kolor swiecenia - calkowicie nie pasujacy do xenonow. W postojowych mam juz ledy SMD, w doswietkaniu zakretow LEDowe h8 - i jedne i drugie daja bardzo ladne, jasne swiatlo, ktore idealnie pasuje do oryginalnych xenonow.

Ma ktos z Was jakiekolwiek doswiadczenia w tej materii?
Na ebay jest tego mnostwo

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=cree&_osacat=14761&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xcree+h7&_nkw=cree+h7&_sacat=14761

Ale nie wiem na co zwrocic szczegolna uwage.

Pozdrawiam.

rmazurek:
Odpowiem sobie sam.

Wewnetrzne lampy w reflektorze sa to lampy dodatkowe bo xenon to tak naprawde bi-xenon - sprawdzilem osobiscie.

Zarowki ktore wymienilem to H7.

Swiatlo wyglada teraz duzo lepiej.

pablo21:
dobra robota  :-za, który model z listy żarówek z linku zastosowałeś?

rmazurek:

--- Cytat: pablo21 w Lipiec 12, 2014, 09:17:05 am ---dobra robota  :-za, który model z listy żarówek z linku zastosowałeś?

--- Koniec cytatu ---

Nie uzylem zadnych z listy- przypomnialem sobie, ze jakis czas temu kupilem H7, by uzyc je do doswietlania zakretow i okazalo sie ze tam potrzeba H8. Wg specyfikacji sa 7.5W (ile w tym prawdy nie wiem).

Tak wygladaja te ktore uzylem- zamowilem tez podobne(inna wtyczka) do swiatel cofania i ma. Takie same tyle ze z wtyczka h8 w doswietlaniu ( widac na zdjeciu)

pablo21:
Dzięki za informacje, bardzo ciekawa sprawa z tymi żarówkami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej