Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Wymiana drogowych/przeciwmglowych H7 na LED CREE

<< < (4/17) > >>

Malfoy:

--- Cytat: stol10 w Październik 29, 2014, 05:53:28 am ---hi, a wiesz może jakie LED'y są fabrycznie założone z tyłu, z prawej stronie nie świeci mi 5 z 24
na razie nie odkręcałem jeszcze lampy i nie wiem, czy w ogóle można je wymienić, w workshop manual nie ma o tym żadnej wzmianki

--- Koniec cytatu ---

Byla akcja serwisowa w XF dotyczaca tylnych lamp a dokladniej przepalonych ledow , podjedz i podpytaj w najblizszym serwisie, u mnie bardzo sie ucieszyli sami informujac o tym problemie i mimo iz nic takiego sie nie dzialo dwie sztuki nowe zalozyli .

stol10:
była ładna pogoda, miałem trochę czasu i doszedłem do wniosku (po wyjęciu lampy), że inżynierowie z hella/jaguar winni trafić (jak ich koledzy, chyba z MB) do KE za celowe wymuszanie dodatkowych kosztów u klientów (klejone lampy z diodami led z 2008r, gdzie ich żywotność to max. 2-3 lata) - ale to takie luźne dywagacje "na marginesie"
a pamiętasz może kiedy była ta akcja serwisowa dot. tylnych reflektorów? znalazłem gdzieś info o akcjach z 2012 - to było to, czy coś innego?

Malfoy:
Nie wiem Kolego , wymieniali mi w ubieglym roku .

zazul_yo:
ekstra to wyglada, tez zamowilem ten sam zestaw do oswietlenia srodka jakies dwa tygodnie temu:))) wiesz moze jakie zarowki sa w lusterkach bocznych (nie chodzi mi o kierunkowskaz tylko o podswietlenie) i czy mozna sie tam jakos latwo dostac czy trzeba demontowac lusterko?

rmazurek:
Iniestety nie wiem jakie sa tam zarowki bo u mnie takiego bajeru nie ma. Z lusterka zdejmuje sie obudowe ( ta w kolorze madwozia) uwaga bo latwo klipsy polamac. Ja myslalem zeby tam zamontowac projektory takie ja sa w xj z logo jaguara.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej