Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Jaguar xf 2.7 bi turbo PILNE szukam rady
JAGUAR_XF_BRANDON:
mialem wczesniej S-type z silnikiem 2.7 twin turbo V6 i powiem ci ze przez 4 lata nie mialem jakiego kolwiek problemu,no oczywiscie jak kolega wspomnial wyzej trzeba dbac o ten silnik tzn wymiana wszystkich filtrow i oleju(nawet czesciej niz normalna wymiana) ;D.Teraz mam XF z tym samym silnikiem i jak narazie tez nie ma zadnego problemu w sumiem mam go dopiero 2 lata ,wiec smialo moge polecic ten silnik jak dla mnie :-R
bARTULOO1:
moj kolega ma ten silnik jezdzi od roku i nie ma zadnych problemow tak ze uwazam ze warto, trzeba tylko tak jak kolega wspomnial wczesniej zrobic rozrzad i full servive i bedziesz latal.
baltic900:
Mam taki silnik w jagu auto ma przebieh dopiero 60tys.... ja zrobiłem nim w ciagu 2 miesiecy 11 tys km i zero problemów.
ale na wszelki wypadek wymieniłem olej i filtry po 10tys km. i bede tak robił na wszelki wypadek. podobno problemy z tym silnikiem wynikaja z filtra dpf jak ktos głównie jezdzi po miesci i go nie "przedmuchuje",
ja jezdze głównie trasy... muszę przyznac że jade dosc szybko i jak narazie nie bierze ani grama oleju. ogólnie silnik polecam.... mam nadzieje że jescze posłuży.
max2301:
dziękuję za rady .pozdrawiam wszystkich :-thank :-thank :-thank
Nawigacja
Idź do wersji pełnej