Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

zawieszenie xj12 seria III

<< < (2/3) > >>

naughtycat23:
Fakt oferta Limory jest imponujaca bodajze maja praktycznie wszystko co potrzeba. W moim przypadku wymiana wszystkiego to chyba jedyna mozliwosc i to co powinienem zrobic. Teraz staram sie oszacowac koszty z tym faktem zwiazane wiec szukam porad wskazowek, to co otrzymalem od Ciebie to i tak duza podpowiedz.
W polsce znam British Garge chociaz nie korzystalem jak dotychczas z ich uslug, altamira i Pan Staniszewski ktory takze posiada mozliwosci sprowadzania czesci.

Dziekuje ze wszelkie wskazowki sa mi bardzo pomocne i na pewno beda przydatne. Bede szukal i grzebal dalej mysle ze poprostu powoli po skonczeniu odswiezania nadwozia i niedawnego problemu ze wzmacniaczem zaplonu, bede staral sie kompletowac czesci zawieszenia przednie i poszukam chetnych osoby do tego typu roboty za ludzkie pieniadze. Dzieki jeszcze raz i licze ze juz od nastepnego roku moj Kotek bedzie mruczal tak jak powinnien pozdrawiam  :-V

JAGULAR:
ja u siebi eteż już wszystko przerobiłem
jeśli chcesz i o ile dobrze widzę jesteś z Warszawy to zapraszam na priv

jarek-jerryjag:
dodam tylko ze warto wymienić sprężyny jest to trochę większy koszt ale auto jedzie jak nowe.
spreżyny siadają po latach. ważny jest stan belki czy nie ma korozji szczególnie na wieżach-belce .
wieże maja tendencje do pochylania sie z wiekiem co powoduje niemozliwość ustawienia zbieżności.

Pipcyk:
Jeżeli wieże nie są zjedzone można wykonać otwór w najniższym miejscu gniazda sprężyny.
Będzie to usuwało zbierająca się tam wodę i zapobiegało korozji

naughtycat23:
DZIEKI za wszelkie wskazowki i dobre rady na pewno sie do nich zastosuje  :-super
Narazie nie mam jednak mozliwosci dokladnego obejrzenia podzespolow ale przy ewentualnym demontazu na pewno jednak to zrobie. Wracjac do amorkow dostepnosc widze ze jest niezla:boge, koni, sachs. Orginalnie byly z tego co mi wiadomo Bilsteiny jednak chyba ciezko jest tutaj z dostepnoscia i cena jest tez konkretna boge- dobry kompromis miedzy jakoscia i cena, koni - slyszalem ze na prawde nie warto przeplacac a sachsy so tez niezla alternatywa. Prosze o jakies opinie, doswiadczenia i dziekuje jeszcze raz pozdrawiam :-V 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej