Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
UKLAD CHLODNICZY 2.5 V6
Dorian0324:
witam.
mam maly problem z x typem 2003r. a mianowicie ciagle ucieka mi plyn chlodniczy tym otworkiem co jest w zbiorniku..chyba jakis odpowietrznik czy cos. na poczatku myslalem ze zbironiczek jest pekniety kupilem drugi i dalej to samo pozniej zmienilem korek z mojego na ten drugi i ciagle ucieka. czy mial ktos taki problem? wymienic termostat? to moze byc wina tego? co moze jeszcze byc przyczyna? dodam ze auto sie nie grzeje chlodzi ladnie nawet jak brakuje plynu.. wskazowka na zegarach jest lekko za polowa i tak caly czas. i nie wiem czy ma byc sztywno na pol tak jak np w bmw czy ma byc lekko wychylona.? podejrzewam ze uszczelka pod glowica cala bo ani nie dymi ani nie smierdzi no i silnik pracuje raczej ladnie. co moge zrobic?
KroliK:
Hej czy rozwiazales swój problem? U mnie jest to samo gdy dolewam płynu do zawodniczka od razu ucieka w tym miejscu. Ma ktoś rozwiązanie?
marcinm:
A płyn nie śmierdzi spalinami?? Ja tak miałem przy wywianych uszczelkach pod głowica :(
KroliK:
No właśnie nie śmierdzi. Mogę dolać tylko do stanu minimum reszta płynu od razu ucieka tamtym miejscem
marcinm:
Spróbuj wymienić kotek od tego zbiorniczka
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej