dzieki voicowi możesz pogadać ze swoim kotem , wydawać mu komendy głosowe - klimatyzacji , sprżetowi audio , nawigacji , telefonowi -taki bajerek jak chcesz błysnąć przed nowym pasażerem , w realu zupełnie zbędny gadżet .
co do montażu to przerabiałem ten temat ze swoim kotem i mogę powiedzieć , że mam go rozkminiony do perfekcji
po pierwsze sprawdż najpierw w bagażniku po lewej stronie po zdjęciu tapicerki jakie masz moduły . czy oprócz nawigacji masz też moduł telefonu i voica .Pewnie nie ( ja tak miałem , ktoś je wcześniej za.... ), następnie zobacz czy są tam jakieś niepodłączone wtyczki , jeśli tak to najlepiej zrób zdjęcie i do mnie prześlij to ci powiem czy da się coś z tym zrobić .
jeśli będą wtyczki do modułu telefonu , to następnie musisz poszukać w konsoli środkowej za kratką tylnego nawiewu moduł BT , czy jest czy też jest po nim tylko wspomnienie , kolejna sprawa sprawdż czy jest mikrofon w podsufitce , czy jest czy go nie ma .Jeśli tych sprzętów nie ma a okablowanie istnieje i chcesz się cieszyć oryginalnym mod. telefonu to musisz ich poszukać na alegro . symbole modułów podawałem w tym poście ,
jak skompletujesz wszystkie moduły to należy to podpiąć , dołączyć rozgałęzienie światłowodu i wszystko działa .
co do voica sprawa jest łatwiejsza , wystarczy wpiąć voica i światłowód i sprzęt działa . Przy kupowaniu voica sprawdź jaki ma język , jest to podane na obudowie . programowanie voica znajdziesz w instrukcji którą ci przesłałem
maciek