Wymieniałem olej w skrzyni biegów przy pierwszej obsłudze technicznej zaraz po zakupie swojej Ski,oczywiście autko nie było nowe a z przebiegiem 110 000km jednak nie w tym rzecz,a mianowicie o ile jest to istotne dla zainteresowanych całkowicie wymienić oleju w automatycznej skrzyni biegów się nie da,no chyba że ją zdemontujemy. Tak poinformowano mnie w Jaguar Bielsko Biała serwis samochodów ekskluzywnych,byłem obecny przy wymianie filtra oleju wspomnianej skrzyni który jest zarazem,można by rzec miską olejową i olej po spuszczeniu został wymieniony na zasadzie przelewania czyli,spuszczony stary olej następnie zalany nowy do wymaganego poziomu przy pracującym silniku następnie ponownie spuszczony i ponownie zalany i tak dwa razy.
Myślę że serwis został wykonany prawidłowo bo ludzie tam pracujący naprawdę wiedzą o kotkach wszystko można by rzec,no chyba że ja czegoś nie wiem,a to z pewnością jest możliwe dlatego też proszę o ewentualne podzielenie się doświadczeniem jeśli ktoś był obecny przy takiej wymianie i widział że autentycznie zlano cały olej ok 10Lit bodajże i zalano ponownie taką samą ilością.
Pozdrawiam.