Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Wieś tańczy i śpiewa, czyli Lampek montuje LEDy
Lampek:
Dzień dobry, Panie i Panowie!
Pojawiła się potrzeba zainstalowania w moim kocie LEDów z przodu. Powód? Nie mam ksenonów w moim XF (wybrakowany kot, JaguarSzczecin sprzedał mi bieda-wersję etc.), a zwykłe H7 przepalają się tak średnio raz na 1,5-2 miesiące GÓRA.
Mam dość, chcę LEDy.
Jaki jest problem i gdzie szukałbym Waszej pomocy:
1. Sprawdzałem kilka modeli Philipsa i innych - żadne nie pasują. Przód jest mocno "ścięty" na boki, światła LED muszą zaś świecić na wprost. Muszą więc być ustawione pod kątem - inaczej wystają poza obrys zderzaka i wyglądają wsiowo. Macie jakieś sposoby na to?
2. JaguarParts zaproponował mi zrobienie dziurek w chromach z przodu i tam zamontowanie żarówek, tak jak z oryginalnym wyglądzie z LEDami Jaguara. Bardzo chętnie, ale nie umiem - ktoś mógłby polecić jakiś warsztat? Potrzebna mi pomoc, sam nie zrobię tak skomplikowanej operacji.
W zasadzie wszystko sprowadza się do prośby: proszę o kontakty, warsztaty, ludzi, wszystkich, którzy mogliby mi te LEDy ładnie zaprojektować, zamówić i zamontować.
smako:
a może rozwiązanie Ardena zamiast wieś?
http://shop.arden.de/media/catalog/product/cache/1/image/450x450/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/m/image_5068.jpg
Jaguar Parts:
O fuck, ale paskudztwo
wrojag:
Czasami nie wolno poprawiać dobrego bo wyjdzie jak na zdjęciu.
Jaguar Parts:
Ale tak jak podpowiedziałem, zrobienie dziurek w chromach i montaż tam diod to nie głupi pomysł a i wygląda bardzo dobrze i absolutnie nie wieśniacko. Jaguar sam sprzedaje takie zestawy w tzw Aerodynamic Pack.
A Ty Lampek lepiej sprawdź dlaczego tak często pali Ci żarówki. Ja w ciągu kilkunastu lat posiadałem...hmm duuużo aut i nie wiem czy 5 razy wymieniałem w życiu żarówkę ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej