Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

Wibracje na postoju i podczas jazdy X350 Super V8

<< < (2/3) > >>

rd5:
Może komuś przyda się ta informacja. Byłem dziś w ASO zmieniać koła na zimowe i przy okazji zostawiłem auto do sprawdzenia. Przyczyną wibracji, spadku mocy i hałasu są zapchane katalizatory, obawiałem się trochę, że to może być to. Serwis chce astronomicznych pieniędzy i każe czekać 1,5 miesiąca. Rozważam zakup używanych katalizatorów i montaż w warsztacie gdzie mój Jag jest serwisowany na stałe. Czy ktoś ma dostęp/słyszał o katalizatorach do mojego modelu (2003-2005) na sprzedaż?

Pozdrawiam
rd5

Moonwalker_LW:
rd5, możesz powiedzieć ile chcieli w ASO za katalizatory?

rd5:
Pierwsza cena 15500-16000 z montażem, przez tel zrozumiałem, że za sztukę! Na szczęście za oba, po negocjacjach 11.500. Jeszcze może bym się zgodził dla świętego spokoju (nie znalazłem nic używanego na allegro) ale przy tym okresie oczekiwania nie widzę za dużo plusów. To jest cena z JLR Wawa.
Będę ogromnie wdzięczny za namiar na jakiekolwiek katalizatory (nowe lub używane) jeżeli ktoś ma dostęp. Dzwoniłem do kolegi Jaguar Parts ale już sprzedał :(

Pozdrawiam
rd

CiGaR:
Może warto czekać ja na podgrzewaną szybe pod fotochrom czekałem ponad dwa tygodnie, ale przynajmniej jest nowa i mam spokój, pytanie, czy masz inny środek transportu, nie wiem też jaki masz stosunek do części używanych ja mam negatywny, moim zdaniem warto poczekać i mieć spokój, bo to jednak nowe i na gwarancji.

pablo21:
Za połowę ceny za katalizatory dostaniesz cały system wydechowy ze stali nierdzewnej, który będzie brzmiał jak tylko zechcesz, do tego uniwersalne katalizatory np. magnaflow, albo innej renomowanej firmy. Poza tym jeśli chcesz jeździć autem, do czasu wymiany, to wypruj wnętrze katalizatorów i będziesz miał po problemie. Jak chcesz ratować lisy pojedź do zakładu zajmującego się układami wydechowymi i do mocy i pojemności Twojego auta dobiorą Ci jakieś katy za 1500 zł z montażem.  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej