Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

Wibracje na postoju i podczas jazdy X350 Super V8

(1/3) > >>

rd5:
Czesc,
znowu mam problem. W moim XJ Super V8 2005 co jakiś czas odczuwam wibracje silnika zarówno jak jadę (ok 1500 obr) jak i później zatrzymam się. Pomaga zatrzymanie się lub dodanie gazu, samochód wibruje tak przez 30-60 sekund i przestaje jak nacisnę kilka razy hamulec). Szczególnie objawia się to na początku jazdy (zaczyna się jak przejadę 400-500 metrów), kiedy jest już dobrze rozgrzany raczej się nie zdarza. Obroty nie falują, nie ma znaczenia czy jadę na D czy później zatrzymam się. Wibracje czuć na pedałach i słychać. Czytałem wątek o podobnych objawach w X300 (cewka). Czy to może być to? Wszystkie poduszki wymienione, ostatnio nawet poduszka skrzyni (było przekoszenie). Nie chce mi się jechać do warsztatu 40km a może to pierdoła, którą zrobię sam.

Pozdrawiam
rd
Wawa

Kurdybanek:
Mam to samo. U mnie po prostu tak zachowuje się kompresor odpowiedzialny za poziomowanie auta, Mam już 173000km.  W serwisie powiedzieli mi za niego 3500 zł więc już się do tego przyzwyczaiłem. Półki działa a jest po prostu głosniejszy to na razie go nie wymieniam. Jak bedziesz to czuł to wyjdź z samochodu i w lewej przedniej części go usłyszysz  :-V

rd5:
Dzięki, rano sprawdzę. Przyznam, że to ostatnie co przyszłoby mi do głowy :)

rd5:
Jeszcze nie miałem tego objawu (sprawdzalem auto tylko na postoju). Ale wczoraj mialem przy przyspieszaniu chropawy dźwięk. Zawsze słychać tylko gwizd kompresora.

rd5:
Chyba to kompresor. Dziś dwukrotnie odczułem wibracje podczas jazdy, dojechałem do świateł i otworzyłem okno, w momencie wyhamowania usłyszałem odpuszczanie powietrza z lewej strony. Nie wiem czy to normalne. Taki dźwięk jak wydają autobusy albo tiry na pneumatyku.

Pozdrawiam
rd5

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej