Ponieważ się nie przedstawiłem, to naprawiam błąd: mam na imię Dominik, zajmuję się naprawą elektryki i elektroniki w samochodach (ale na własną rękę, nie w warsztacie czy u kogoś), ostatnio działam dosyć intensywnie w podnoszeniu zarąbistych fiatów (Fiat Coupe), które są dosyć trudne do uruchomienia ale za to działają jak torpedy na drodze. Oprócz tego naprawiałem Scanie 600,900, Iveco, Fordy, Ople i inne tego typu zabawki, zwłaszcza z lat 2000-2005 ze zdecentralizowanym komputerem.
Zająłem się Jaguarem, ponieważ ma bardzo prosty silnik Forda, stąd przykuło moją uwagę ciekawe implementowanie funkcji komputera. Ponieważ w codziennym życiu ustawiam mikrokontrolery zainteresowałem się magistralą w Jaguarze kolegi - jest tyleż banalna co badziewna (np. usunięta opcja kontroli błędów, brak interfejsu EDTI).
Teraz napisałem nawet temat, że szukam Jaguara, bo z silnikiem Forda sądzę, że jestem w stanie sobie poradzić
Mam nadzieję, ze mój post zamiast podnieść ciśnienie przyda się innym, być może damy radę coś fajnego stworzyć
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
Dominik