Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
podsufitka w III serii
tadelak:
Witam wszystkich serdecznie!!!
Potrzebna bardzo podsufitka do kota III serii kompletna albo chociaż sama wytłoczka. A tak przy okazji - to czy udało się komuś, kiedyś wyjąć całą podsufitkę bez demontażu przedniej szyby? Z poważaniem: Tadeusz.
Error:
Witaj,
Mi się udało wyjąć podsufitkę przez tylne prawe drzwi. Opuściłe maksymalnie oparcie fotela kierowcy w dół i lekko zgiąłem ją w tzw. "banan" i wyszła. Generalnie współczuje Ci się za to brać, a jeszcze bardziej współczuje komuś brać się za naprawę szyberdachu. Mechanizmy są zaprojektowane tak, jakby ktoś sobie w domu urzeźbił wszystko i złożył do kupy. Widziałem ostatnio na otomoto Jaga III serii w sprzedaży na czesci. Poszukaj, może uda się cos kupić.
Powodzenia!
richie:
mam taką podsufitkę, mogę Ci ją nawet na nowo wykleić albo powiedzieć jak to zrobić, nie jest trudno, wyjąć można jak wymontujesz przednie fotele to po skosie maksymalnie wychodzi.
tadelak:
Witam!
Serdecznie dziękuje za zainteresowanie. Oczywiście - za demontaż podsufitki zabrałem się po demontażu obu foteli i kanapy, ale nie miałem okazji się przekonać czy wyjdzie przez tylne drzwi bo jeszcze w środku materiał sam opadł a ten stelaż rozpadł się na trzy części. Właśnie dzisiaj zawiozłem go do Ostrowa Wlkp. i oddałem w ręce doświadczonego fachowca. Mam teraz tylko nadzieje, że mu się uda to wszystko doprowadzić do porządku bo inaczej koszta mnie zjedzą :(
Może nowa podsufitka da się wygiąć w "banan", ale taka starsza z pewnością NIE i trzeba będzie wymontować przednią szybę żeby nie ryzykować ponownego uszkodzenia. Może będę musiał się "uśmiechnąć" się do richie, ale puki co zobaczymy czy uda się naprawa. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam. Tadeusz.
denver69:
Witam, podpowiedzcie jak zdemontować podsufitkę? trzymają ją jakieś zatrzaski ? nie chciałbym od razu czegoś połamać, pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej