Gonzo
Nie wiem czy zakładałeś to na X-sa czy S-a, bo na aukcji jest info, że to są z S-a. Po drugie nie znam się na S-Type, ale na moje oko ten wzór chyba nie należy do oryginałów (chociaż dostrzegam fabryczne nakrętki, więc być może to jaguarowskie felgi). Po trzecie dziwne, że przód był dobry, a tył nie. Czy felgi miały takie samo ET? Moim zdaniem powinno być odwrotnie, ponieważ w przodzie są wieksze tarcze i wieksze zaciski hamulcowe i to one najcześciej sprawiają problem gdy jest za duże ET (a u Ciebie tak było, jeżeli dołożenie dystansów rozwiazało problem). Po czwarte czasami sam kształt wewnętrznej części felgi (ukształtowanie ramion) sprawiają, że niekoniecznie wszystkie felgi muszą pasować do wszystkich marek samochodów, ale w tym przypadku gdy felgs niby pochodzi od bratniego modelu i to w dodatku większego to coś mi tutaj nie pasuje.
Jeżeli w S-Type jest inny (większy) rozmiar ET niż w X-sie (a nie wiem jaki jest w S-ie) to sie zgodzę, że coś takiego mogło miec miejsce. W innym wypadku to jakiś błąd matrixa chyba.