Witajcie,
nie wiem jak jest u Was, ale mój kot to doprawdy ma koci charakter
Ale do rzeczy i po kolei. Jak kupiłem S'a to w navi siedziała płytka z zachodnią europą z 2004 r., więc użytek żaden. Parę mies. temu zaopatrzyłem się jednak w mapę naszego regionu z 2010 r. Płytka poszła do odtwarzacza czary mary, śmigli digli i jest update, mapa i wszystko chodzi, świeci i gada jak trzeba.
Ale nie długo ...
po ok 2-3 tygodniach zaczęły się kłopoty, a mianowicie nie kot nie mógł wyznaczyć trasy. "A co tam" pomyślałem, "O kufa" powiedziałem. Ale to nie był koniec, bo po jakimś czasie po włączeniu przycisku NAV pojawiała się tylko strzałka i suwak zbliżenia, a poza tym czysty ekran, żadnej mapy. Wyjąłem DVD i włożyłem z powrotem, klikam NAV i ... komunikat "The disk installed is not a map DVD" i koniec
Przegrałem płytę na inny nośnik, na poprzedniej była rysa, ale naprawdę mikroskopijna. Odpalam i znowu komunikat jw. No to odpaliłem diagnostykę NAVI pod PIN 917 i tam ręcznie uruchomiłem update. Znowu czary mary itd. wszystko przeszło OK. Naciskam NAV i znowu jest tylko znaczek i skala a mapy brak. Jak włączę zapłon i dam od razu NAV, to mam komunikat "Reading DVD" i potem ta "czysta" mapa, a po kilku powtórzeniach znowu "The disk installed is not a map DVD" - no bez sensu normalnie. W tej diagnostyce t ona głównym ekranie wypisana jest wersja softu i m.in. także mapy i są tam podane numery, ale kiedy wejdę w zakładkę dot. wersji mapy, to nie ma tam nic, jakby nie było żadnej mapy
Pojęcia nie mam czym to może być spowodowane. Jedyne co jeszcze przychodzi mi do głowy, to mógłbym zrobić "downgrade" do starej mapy a potem znowu "upgrade do nowej", tylko mam stracha, żeby nie ukatrupić w ten sposób softu, nie mam ochoty na spotkanie w ASO z powodu mapy, która coraz bardziej pełni rolę ozdobną.
Dodam tylko, że to jest navi w polifcie 2004
Za pomysły, sugestie będę wdzięczny.
Pozdrawiam