Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Jaguar xf 5.0 v8 385 km
Jaguar Parts:
Jeszcze jedno. Korzystając z tego, że auto ma bity przód możesz pomyśleć o zrobieniu liftu na najnowszy model! Wyjdzie drożej ale ta świadomość posiadania nowego modelu bezcenna :-super
kameleon89:
Tak znajomy jest z Grudziądza jako nieliczny miał kilka lat temu jaga. Jaguar Parts możesz mi podać ceny części ? tzn przód przed i po lifcie ..sam nie wiem jak w późniejszej sprzedaży kupujący na to spojrzy jednemu będzie pasować a 10 nie :).Czekam jeszcze na jakieś opinie względem tego silnika ponieważ nie wiem czy warto stawiać na niego .Jaguar Parts może wiesz czy można dodać do 5.0 385 km kompresor czy jest to gra nie warta świeczki.
Jaguar Parts:
To mamy wspólnego znajomego ;D Brał ode mnie części i był u mnie ze 2 razy :) Z resztą do Grudziądza jeździłem do 2 osób robiących często Jagi. Do tego silnika kompresora nie dołożysz od tak. Trzeba by krok po kroku sprawdzić różnice. Od osprzętu, głowic aż po wiązki. Mam nowy komputer silnika do 5.0 SC :-super
Zrobię Ci później wycenę i wyślę na PW, ale to jutro.
Lifting warto zrobić ale tylko wtedy jeśli możesz zrobić fotki z przed liftu, tzn jeśli jest na tyle lekko bity aby pokazać to późniejszemu kupującemu.
kameleon89:
Kilka xf już się przewinęło przez to miasto ,kolega bodajże miał 4.2 kompresor . Czekam w takim razie na wycenę jeśli posiadasz fartuch itp. części blacharskie to dodaj także ceny :) Właśnie gdyby był słabo uderzony można pomyśleć ..chociaż można założyć stary lekko uszkodzony przód zrobić zdjęcia i wtedy dopiero nowy :)ale to kombinacje typowych handlarzy :) Silnik ma inny stopień sprężania ale to raczej prze kompresor .Facet ma mi podesłać zdjęcia i może napisze co mu wiadomo w sprawie silnik . Jaguar parts jaki jest koszt silnika do tego jaga znalazłem na allegro za 7 ale uszkodzona miska więc nigdy nie wiadomo .
Jaguar Parts:
Wcześniej miał 2.7d . Nie wiem ile silnik może kosztować. 7tyś to trochę mało. Ja 3 miesiące temu sprzedałem 4.2 do Anglii za ponad 6 ;D Najpierw dowiedz się co jest grane z tym silnikiem. Może np silnik padł a gość upozorował dzwona aby dostać odszkodowanie. W tych silnikach często rozsypywały się po wypadkach jakieś wałki, chyba od pompy olejowej, nie pamiętam teraz. Były z tym jakieś jaja bo są ich 2 rodzaje - 6.35 oraz 8mm oczko łańcucha. Ceny części silnikowych są spore.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej