Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
jaguar xf. zamiana silnika 2.7 hdi na 3.0 hdi
Jaguar Parts:
No tak, krążą kretyńskie opinie po forach, że to ten sam silnik co w Peugeocie i są zamienne. Tylko te matoły co to piszą nie mają podstawowej wiedzy technicznej. Jak silnik z Peugeota może pasować do Jaga, skoro Peugeot ma napęd na przód a Jag na tył??!! Bebechy silnika będą takie same i w zasadzie wał oraz panewki mógłbyś przełożyć do swojego silnika. Powinno być to samo.
xf 2008:
To moze rozbiore ten silnik z peugota i przeloze wal z panewkami ?
Jaguar Parts:
Może się udać, ale nie wiem czy nie lepiej go sprzedać i nie dać "dołu" ze starego silnika do zrobienia. Bo obecnie za 8tyś + robota będziesz miał coś, co za tydzień będzie znów do wymiany.
xf 2008:
Masz racje ze szkoda tego silnika z peugota ale juz mnie trafia po malu ze niemoge jezdzic jaguarem.a tyle kasy wladowalem w niego ze szok.teraz stoi znowu bez silnika a auta za 5000 pln kupisz lejesz paliwo i jedziesz a tu takie problemy co chwile.
czy silnik 2.7 hdi z jaguara s typa bedzie pasowal do mojego xf ? czy musi byc z tylko z xf ?
Jaguar Parts:
Tak, będzie. Jednak MUSI być to z S type MY06 w górę z normą spalin euro4. Auta z lat 2004 i 2005 mają silnik z zupełnie innym osprzętem, wtryskami itd.
Ja w 2011r kupiłem S type z 2007r z uszkodzonym silnikiem. Wsadziłem tam silnik z XF 2.7d z przebiegiem 4tyś ;D
Musiałem całego XF na części kupić dla tego silnika.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej