Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

jaguar xf. zamiana silnika 2.7 hdi na 3.0 hdi

<< < (9/9)

xf 2008:
Witam .Jutro poniedzialek a ja dalej bez pomyslu co z tym moim jaguarem. Wisi tam sobie na podnosniku a ja dalej niewiem jak go odpalic. Przeczytalem dzisiaj jeszcze raz cale forum od deski do deski ale widze ze nikt niepisal o podobnym problemie z odpaleniem po wymiwnie silnika.chcialem zalozyc nowy watek na forum z tym odpalaniempo wymianie silnika  ale dostalem po lapach ze podobno niemoge tego zrobic .widze ze sporo ludzi czyta ale niewiem czemu nikt nie podpowie co to moze bys z tym odpaleniem .plan na jutro mam taki:
 -sprawdzic czy mam pod nogami taki wylocznik jak w s-type(gdzies na forum wyczytalem)
-zobacze pod autem czy moge odblokowac skrzynie aby ewentualnie wciagnac go na lawete  :'(
-zadzwonie do innego servisu i wypytam moze cos podpowiedza.
-popatze czemu pokazuje mi na wyswietlaczu ze wybierak niejest w pozycji P   (moze cos przy wkladaniu skrzyni sie przelaczylo i dlatego nieodpala moze naprawde nie jest na P  ????)
 Ogolnie caly dzien bede prubowal  odpalic auto narazie tyle jutro napisze wieczorem jak mi poszlo.(mam nadzieje ze mi sie uda)Pozdrawiam .               Moze ktos cos jeszcze podpowie dzisiaj  :- pojecia

Jaguar Parts:
A powiedz, czy silnik został przełożony cały z osprzętem i skrzynią, czy sam tylko "słupek"? Jeśli kompletny to zawieź go na serwis na zaprogramowanie. Każdy prawie moduł jest powiązany ze sobą i jest "przypisany" do konkretnego samochodu. Jeśli samochód "zobaczy" moduł z innego auta, nie przypisany jeszcze do tego egzemplarza, nie odpali. To tak ogólnikowo wytłumaczone.

xf 2008:

--- Cytat: Jaguar Parts w Czerwiec 09, 2013, 15:29:06 pm ---A powiedz, czy silnik został przełożony cały z osprzętem i skrzynią, czy sam tylko "słupek"? Jeśli kompletny to zawieź go na serwis na zaprogramowanie. Każdy prawie moduł jest powiązany ze sobą i jest "przypisany" do konkretnego samochodu. Jeśli samochód "zobaczy" moduł z innego auta, nie przypisany jeszcze do tego egzemplarza, nie odpali. To tak ogólnikowo wytłumaczone.

--- Koniec cytatu ---
witam Silnik przelozylem kompletny i niemial tylko rozrusznika, alternatora i pompy od klimy,a reszta byla kompletna z kablami i tylko wtyczki podlanczalismy wystajace z silnika. skrzynia zostala stara dlatego niewiem z kad ten blad skrzyni ze niby nie jest w pozycji  (P) tak wyswietla przy probie startu silnika.Amoze jest jakas czesc ze starego silnika ktora moge przelozyc do nowego aby odpalil?.Myslalem ze po wymianie silnika nowy silnik  powinien przynajmniej krecic rozruszniem a tu ani rozrusznik niekreci .   :(

xf 2008:
ODPALILEM!!! NORMALNIE WZIOL I ODPALIL UUUFFFF.
Odpalil i nic nie traeba bylo programowac po prostu przy skrzyni biegow jest takie ciegno male i poruszalismy nim jednoczesnie prubujac krecic recznie tylnymi kolami ja siedzialem za kierownica i prubowalem odpalac a oni jeden poruszal tym wlasnie ciegnem szukajac pozycji P a drugi poruszal kolami czekajac az sie zablokuja zeby sie upewnic w jakiej pozycji znajduje sie skrzynia ,przypomne ze na wyswietlaczu tam gdzie wyswietla biegi nie zaznaczona byla zadna pozycja. i tak w pewnym momecie oni cos zam poruszyli i wyswietlila misie pozycja P NA WYSWIETLACZU. WTEDY OPUSCILISMY AUTO I PO PROSTU NACISNOLEM START I ODPALIL . Dzieki wszystkim za pomoc.Jezeli by ktos mial podobny problem kiedykolwiek z jaguarem xf 2.7 hdi to chetnie podziele sie doswiadczeniem z wymiana i uruchamianiem silnika po wymianie . Narazie jeszcze raz dziekuje wszystkim za zainteresowanie i pozdrawiam. :-super

Jaguar XJ6:
Gratuluje udane przeszczepu  :-clap :-clap

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej