Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
jaguar xf. zamiana silnika 2.7 hdi na 3.0 hdi
xf 2008:
:-tylkoWitam .zakonczylismy dzisiaj wymiane silnika ale niestety nieodpala i wyskakuje na ekrania ze wybierak biegow niejest w pozycji p co to moze byc?niekreci rozrusznik zaswiecaja sie swiatla kabiny przy prubie odpalenia.wlozylem klucz go gniazda i pod kierownica i niechce go oddac.wybierak od biegow nie podnosi sie.rok temu w tym samym aucie tez wymienialem silnik i odpalil po wlozeniu nowego odrazu.
czy musze jechac do salonu jaguara ?
Jaguar Parts:
Bo auto trzeba podłączyć pod komputer serwisowy i zaprogramować na nowo. Miałem taki przypadek 2 razy. Przy próbie odpalenia wszystko gasło.
xf 2008:
Witam .zakonczylismy dzisiaj wymiane silnika ale niestety nie odpala i wyskakuje na ekraniekolo zegarow ze wybierak biegow nie jest w pozycji p co to moze byc?nie kreci rozrusznik zaswiecaja sie swiatla kabiny przy prubie odpalenia.wlozylem pilot do gniazda pod kierownica(myslalem ze moze sie rozladowala bateria w pilocie) a teraz niemoge go wyciagnac.Wybierak od biegow nie podnosi sie.Rok temu w tym samym aucie tez wymienialem silnik i odpalil po wlozeniu nowego silnika bez problemu.
czy musze jechac do salonu jaguara ?
dzwonilem doservisu jaguara:
w servisie jaguara niewiedza ile kosztuje przeprogramowanie aby auto odpalilo ,powiedzieli mi tylko stawke za godzine 72 euro gosc powiedzial ze niewie czy to potrwa godzine czy dziesiec godzin czy dwadziescia godzin ale mi dal wycene ,to jakies kpiny.zapytalem czy tego jeszcze nigdy nie robili zeby orjentacyjnie mi odpowiedzial to powiedzial mi ze nierobili jeszcze tago .to jakas kpina .mowie mu ze jak bedzie robil to dziesiec godzin to zaplacic bede musial 720 euro a on mowi mi ze tak heheheh .w polsce tez tak jest? w zyciu niezawioze mu auta, potrzyma go dwa dni i debil da mi fakture na 1500 euro .
W styczniu bylem tez w tym servisie jaguara bo bagaznik mi sie przestal otwierac pilotem i przyciskiem, to tez powiedzial mi gosciu ze trzeba do kompa podlaczyc a po godzinie przyszedl do mnie i powiedzial ze na kompie mu pokazuje problem z otwieraniem bagaznika, poczym dal mi fakture na 90 euro.bo byla godzina i pare minut pracy .co to jest ???przeciez ja mu o tym powiedzialem wiezdzajac na warsztat ze mam problem z otwieraniem i chcialem zeby to naprawil a nie upewnil mnie ze mam problem to jakies chore.
Kaloteck:
Jakby któryś z mechaników Lexusa odwalił taki numer, to następnego dnia odwiedziłby Cię dyrektor serwisu, zwrócił cała sumę, ukłonił się trzy razy pod kątem 60 st., dwa razy przeprosił, a na koniec wręczył voucher na następny przegląd :)
wrojag:
--- Cytat: Kaloteck w Czerwiec 09, 2013, 10:08:00 am ---Jakby któryś z mechaników Lexusa odwalił taki numer, to następnego dnia odwiedziłby Cię dyrektor serwisu, zwrócił cała sumę, ukłonił się trzy razy pod kątem 60 st., dwa razy przeprosił, a na koniec wręczył voucher na następny przegląd :)
--- Koniec cytatu ---
Mam całkiem inne doświadczenia co do Lexusa, lipa taka sama jak inne serwisy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej